breaking news

Frank Mir tekent contract bij Bellator MMA

August 15th, 2017 | by Stefan Van Erp

Frank Mir gaat zijn carrière voortzetten bij Bellator MMA. De 38-jarige Amerikaan heeft zijn contract bij de UFC laten ontbinden nadat hij positief werd getest door USADA na zijn gevecht tegen Mark Hunt in Australië maart vorig jaar.

Begin van UFC tijdperk

Frank Mir is de voormalig UFC Heavyweight kampioen. Hij begon zijn carrière in 2001 waar hij vocht tegen Jerome Smith voor de promotie SF. De UFC pikte later dat jaar Mir op waarna hij begon aan zijn opmars in de Heavyweight divisie. Na 6 partijen te hebben gevochten waarvan hij er 5 won mocht Mir voor de titel vechten tegen Tim Sylvia. Mir, die in bezit is van de zwarte band BJJ won door in de eerste ronde Sylvia in een Armbar te leggen. Mir heeft zijn titel niet kunnen verdedigen omdat hij een motorongeluk kreeg waardoor hij ruim anderhalf jaar uit de running was.

Terugkeer na motorongeluk

Bij zijn terugkeer in 2006 verloor Mir tegen Márcio Cruz via een TKO in de eerste ronde. Mir richtte zich daarna op en won drie partijen op rij tegen repectievelijk Antoni Hardonk, Brock Lesnar en daarna voor de interim titel tegen Antônio Rodrigo Nogueira. Mir mocht daarna weer voor de titel vechten. Opnieuw was Lesnar zijn tegenstander maar deze maal moest Mir het afleggen en verloor via een TKO in de tweede ronde.

Nieuwe titel run

Mir liet zich niet uit het veld slaan en vocht zich opnieuw naar een titelgevecht. Zo won hij in zijn reeks naar het titelgevecht van Cheick Kongo, Mirko Cro Cop, Roy Nelson en Antônio Rodrigo Nogueira. Inmiddels was Junior Dos Santos de kampioen en daarmee dus tegenstander van Mir. UFC 146 was het decor voor dit gevecht waarin Dos Santos domineerde en Mir versloeg via een tweede ronde TKO. Wederom lukte het Mir niet om zijn tweede UFC titel te winnen.

Het einde van een tijdperk

Daarna begon de slechtste periode uit de carrière van Mir. Hij verloor na zijn gevecht met Dos Santos driemaal op rij tegen Daniel Cormier, Josh Barnett en Alistair Overeem. Een titelgevecht was nu verder weg dan ooit en Mir moest oppassen dat hij niet buiten de top 10 van de divisie zal vallen. Dat lukte want na zijn nederlaag tegen Overeem won Mir tegen Antônio Silva (KO) en Todd Duffee (KO). Mir leek weer dichtbij een titelgevecht te komen en zijn partij tegen Andre Arlovski moest dit gaan bevestigen. Het liep echter anders dan Mir zich had gewenst want Arlovski won via een Unanimous Decision. Zijn laatste partij voor de UFC vocht Mir tegen Mark Hunt. Ook dit was er een voor Mir om snel te vergeten. Hunt liet zijn kracht zien door een harde KO in de eerste ronde.

USADA

Na het gevecht met Hunt maakte anti doping organisatie USADA bekend dat Mir positief werd getest op turinabol metabolieten. Mir ontkende in alle toonaarden en veel mensen dachten dat dit ook het einde van Mir zijn carriere zou betekenen door de schorsing die Mir boven het hoofd hangt. Echter liet Mir zijn contract ontbinden en tekende voor Bellator dat niet onder de vlag van USADA opereert. Dit betekent niet dat Mir onder zijn schorsing van 2 jaar uit komt. Mir is weer gerechtigd om te vechten in april 2018.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »