breaking news

Frank Camacho vs. Brok Weaver toegevoegd aan UFC evenement op 12 september

August 5th, 2020 | by Redactie
Frank Camacho vs. Brok Weaver toegevoegd aan UFC evenement op 12 september
UFC
0

Frank Camacho maakt op 12 september zijn opwachting in de Octagon. Hij neemt het op in de Lightweight divisie tegen Brok Weaver. Beide mannen treffen elkaar op een nog nader bekend te maken locatie. Het gevecht werd bekend gemaakt door Fight Bananas.

Frank Camacho (MMA 22-9/UFC 2-5) maakte op short notice in Juni dit jaar zijn UFC debuut. Het was voor Camacho niet de eerste maal dat hij in aanraking kwam met de UFC. In 2012 deed hij namelijk mee aan het zestiende seizoen van de Ultimate Fighter. Camacho’s pech was dat hij het in de eliminatieronde moest opnemen tegen (een inmiddels niet meer weg te denken vechter in de UFC) Neil Magny. Magny won het competitief gevecht na drie rondes via Unanimous Decision waarna Camacho naar huis kon gaan. Camacho wist zich vervolgens in de Pacific X-Treme Combat organisatie op te werken als een van de beste vechters binnen de organisatie. Onder meer huidig UFC Welterweight vechter Keita Nakamura werd verslagen. Camacho behaalde in 2015 de Lightweight titel door Tyrone Jones te verslaan. Hij zou de titel echter nooit verdedigen en een gewichtsklasse omhoog gaan. Tijdens zijn laatste gevecht voor de PXC organisatie verloor Camacho waarna hij zijn heil zocht bij de Rites of Passage organisatie in zijn woonplaats Saipan. Daar wist Camacho twee gevechten te winnen. Waarna hij door de UFC werd getekend en mocht invallen voor de geblesseerde Jonathan Meunier tegen Li Jingliang. In een zeer attractief gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Camacho van Jingliang via Unanimous Decision. Daarna nam Camacho het op tegen Damien Brown. Opnieuw moest een beslissing van de jury de doorslag geven en deze keer was het Camacho die aan het langste eind trok via een Split Decision. Wederom pakte Camacho net als in zijn UFC debuut de Fight of the Night bonus. Camacho werd vervolgens tijdens UFC Charlotte gekoppeld aan Drew Dober. Camacho verloor via Unanimous Decision, maar pakte wederom de Fight of the Night bonus. Vervolgens nam Camacho het in September 2018 op tegen Geoff Neal. In een wederom spectaculair gevecht verloor Camacho via KO in de tweede ronde. Camacho zou vervolgens terugkeren in de Lightweight divisie. In Juni 2019 nam hij een short notice gevecht aan tijdens UFC Stockholm tegen Nick Hein. Camacho vocht zéér sterk en won in de tweede ronde via TKO. Camacho kon die overwinning in Oktober 2019 geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Singapore werd in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission verloren van Beneil Dariush. Camacho zou vervolgens in April 2020 terugkeren tegen Christos Giagos. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Camacho werd vervolgens in Juni 2020 gekoppeld aan Matt Frevola. Echter moest Frevola na een positieve COVID-19 test van zijn “cornerman” afzeggen. Justin Jaynes nam het gevecht aan. Camacho verloor vroeg in de eerste ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Brok Weaver (MMA 15-5/UFC 1-1) is een Amerikaanse MMA vechter die na een amateur carrière van liefst vier jaar in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Weaver begon zijn Pro-MMA carrière uitstekend met vier overwinningen. Echter kwam er een kink in de kabel en zou hij in zijn daarop volgende vier gevechten slechts eenmaal weten te winnen. Weaver wist zich te herpakken en mocht na een Submission overwinning tegen Erimus Mills voor de Island Fights Welterweight titel vechten tegen Rance Jones. Weaver won het gevecht via Split Decision. Na vervolgens een onsuccesvol uitstapje te hebben gemaakt naar de Titan FC organisatie wist Weaver een winstreak van maar liefst zes gevechten neer te zetten bij de Island Fights organisatie. Onder meer Tyler Hill en Max Mustaki moesten het onderspit delven. Weaver zou vervolgens tijdens de eerste week van het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series zijn opwachting maken tegen Leon Shahbazyan. Echter werd Shahbazyan medisch niet goedgekeurd en werd het gevecht gecanceld. De UFC plande Weaver vervolgens in voor de achtste week tegen Devyn Smith. Weaver won het gevecht via Unanimous Decision. Dana White was zeer enthousiast en beloonde Weaver met een UFC contract. Weaver zou vervolgens tijdens UFC Tampa in Oktober 2019 zijn UFC debuut maken tegen Thomas Gifford. Echter werd Weaver om onbekende redenen van het gevecht gehaald. Hierdoor maakte Weaver uiteindelijk pas in Februari 2020 zijn UFC debuut tijdens UFC Rio Rancho tegen Rodrigo Vargas. Weaver ging zwaar KO door een illegale knie van Vargas. Vargas werd gediskwalificeerd waardoor Weaver zijn eerste UFC overwinning kon bijschrijven. Weaver werd vervolgens in Mei 2020 gekoppeld aan Roosevelt Roberts. Weaver verloor via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »