breaking news

Frank Camacho vervangt Luigi Vendramini tegen Nick Hein tijdens UFC Stockholm

May 8th, 2019 | by Marcel Dorff
Frank Camacho vervangt Luigi Vendramini tegen Nick Hein tijdens UFC Stockholm
UFC
0

Zoals eerder gemeld wat Luigi Vendramini geblesseerd geraakt en kon hij niet langer zijn opwachting maken tijdens UFC Fight Night 153 in Stockholm, Zweden. De UFC heeft echter in Frank Camacho een nieuwe tegenstander gevonden om het op te nemen tegen Nick Hein. Het Duitse BILD wist dat te melden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Ericsson Globe op 1 Juni 2019.

Nick Hein (MMA 14-4-0-1/UFC 4-3-0-0) is een Duitse MMA vechter, acteur, politieagent en tv persoonlijkheid. De Keulenaar kwam in 2014 als FFC Kampioen de UFC binnen. Hein debuteerde in Berlijn tegen Drew Dober. Hein won het gevecht via Unanimous Decision. Leuk detail is dat beide mannen inmiddels familie zijn. Dober trouwde een jaar na het gevecht tegen Hein met diens zus. Hein zou zijn sterke debuut geen goed vervolg kunnen geven. Eind 2014 werd verloren tegen de op dat moment ongeslagen Amerikaan James Vick. Vervolgens pakte Hein in 2015 wel twee overwinningen. Zo werd opnieuw in Berlijn gewonnen van de ongeslagen Lukasz Sajewski via Unanimous Decision, en werd in Japan Yusuke Kasuya eveneens via Unanimous Decision verslagen. Hein zou vervolgens in 2016 zijn opwachting maken tijdens UFC Rotterdam tegen Jon Tuck. Echter had Hein een behoorlijke rugblessure opgelopen, en moest hij vijf dagen voor het gevecht zich afmelden. Hein kwam vervolgens een paar maanden later wel in actie in Hamburg tegen de Zuid-Koreaan Tae-Hyun Bang. Hein had weinig moeite met ”The Korean Cowboy” en won wederom via Unanimous Decision. Vervolgens zou Hein tijdens UFC Rotterdam in September 2017 zijn opwachting maken tegen de Dagestani Zabit Magomedsharipov. Echter raakte Hein wederom geblesseerd waardoor hij niet zou vechten. Hein zou voor dit gevecht naar de Featherweight divisie verhuizen, echter vocht hij tegen Ramos weer in de Lightweight divisie. Tijdens UFC 224 in Mei 2018 verloor Hein in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission van de meervoudig BJJ kampioen. Hein kon twee maanden later in Hamburg ook de ommekeer niet vinden. Tegen Damir Hadzovic werd verloren via Split Decision. Hein zou vervolgens in Juni 2019 zijn opwachting maken tegen Luigi Vendramini tijdens UFC Stockholm. Vendramini raakte echter geblesseerd waarna Frank Camacho de vervanger werd.

Embed from Getty Images

Frank Camacho (MMA 21-7/UFC 1-3) maakte op short notice in Juni dit jaar zijn UFC debuut. Het was voor Camacho niet de eerste maal dat hij in aanraking kwam met de UFC. In 2012 deed hij namelijk mee aan het zestiende seizoen van de Ultimate Fighter. Camacho’s pech was dat hij het in de eliminatieronde moest opnemen tegen (een inmiddels niet meer weg te denken vechter in de UFC) Neil Magny. Magny won het competitief gevecht na drie rondes via Unanimous Decision waarna Camacho naar huis kon gaan. Camacho wist zich vervolgens in de Pacific X-Treme Combat organisatie op te werken als een van de beste vechters binnen de organisatie. Onder meer huidig UFC Welterweight vechter Keita Nakamura werd verslagen. Camacho behaalde in 2015 de Lightweight titel door Tyrone Jones te verslaan. Hij zou de titel echter nooit verdedigen en een gewichtsklasse omhoog gaan. Tijdens zijn laatste gevecht voor de PXC organisatie verloor Camacho waarna hij zijn heil zocht bij de Rites of Passage organisatie in zijn woonplaats Saipan. Daar wist Camacho twee gevechten te winnen. Waarna hij door de UFC werd getekend en mocht invallen voor de geblesseerde Jonathan Meunier tegen Li Jingliang. In een zeer attractief gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Camacho van Jingliang via Unanimous Decision. Daarna nam Camacho het op tegen Damien Brown. Opnieuw moest een beslissing van de jury de doorslag geven en deze keer was het Camacho die aan het langste eind trok via een Split Decision. Wederom pakte Camacho net als in zijn UFC debuut de Fight of the Night bonus. Camacho werd vervolgens tijdens UFC Charlotte gekoppeld aan Drew Dober. Camacho verloor via Unanimous Decision, maar pakte wederom de Fight of the Night bonus. Vervolgens nam Camacho het in September 2018 op tegen Geoff Neal. In een wederom spectaculair gevecht verloor Camacho via KO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »