breaking news

Frank Camacho vervangt Christos Giagos tegen Alan Patrick tijdens UFC Lincoln

March 18th, 2020 | by Redactie
Frank Camacho vervangt Christos Giagos tegen Alan Patrick tijdens UFC Lincoln
UFC
0

Frank Camacho heeft een short notice gevecht aangenomen. Op 25 april aanstaande staat hij ingepland om het op tegen nemen tegen Alan Patrick tijdens UFC Fight Night 173 in Lincoln, Nebraska. Beide vechters treffen elkaar in de Lightweight divisie. Camacho vervangt Christos Giagos die in verband met een blessure verstek moet laten gaan. Het gevecht zal plaatsvinden (mits het niet wordt uitgesteld in verband met het coronavirus) in de Pinnacle Bank Arena. Combate maakte de partij bekend.

Alan Patrick (MMA 15-2/UFC 5-2) is een Braziliaanse vechter die sinds 2013 voor de UFC vecht. De voormalig Bitetti Combat Kampioen versloeg in zijn UFC debuut Garett Whiteley via TKO in de eerste ronde. Nadat vervolgens ook van John Makdessi werd gewonnen werd Patrick gematcht met de sterke Beneil Dariush. Patrick brak echter op gruwelijke wijze zijn kaak tijdens training en moest afzeggen. Patrick keerde pas terug in Juni 2015 tijdens UFC Berlijn tegen Mairbek Taisumov. De ongeslagen Braziliaan leed daar zijn eerste Pro-MMA verlies van zijn carrière via KO in de tweede ronde. Vervolgens kwam Patrick in 2016 terug met twee overwinningen via Unanimous Decision tegen Damien Brown en Stevie Ray. Patrick domineerde met zijn sterke groundgame. Mede door blessureleed duurde het vervolgens tot Februari 2018 alvorens “Nuguette” weer in de Octagon te bewonderen was. Tijdens UFC Belem werd gewonnen via Unanimous Decision van Damir Hadzovic. Patrick werd vervolgens gematcht tegen Scott Holtzman tijdens UFC 229 in Las Vegas. Patrick was een van de grootste favorieten op de card, maar kon die rol niet waarmaken. Via KO in de derde ronde verloor de Braziliaan van Holtzman. Patrick werd vervolgens in April 2020 gematcht tegen Christos Giagos tijdens UFC Lincoln. Echter raakte Giagos geblesseerd en werd vervangen door Frank Camacho.

Embed from Getty Images

Frank Camacho (MMA 22-8/UFC 2-4) maakte op short notice in Juni dit jaar zijn UFC debuut. Het was voor Camacho niet de eerste maal dat hij in aanraking kwam met de UFC. In 2012 deed hij namelijk mee aan het zestiende seizoen van de Ultimate Fighter. Camacho’s pech was dat hij het in de eliminatieronde moest opnemen tegen (een inmiddels niet meer weg te denken vechter in de UFC) Neil Magny. Magny won het competitief gevecht na drie rondes via Unanimous Decision waarna Camacho naar huis kon gaan. Camacho wist zich vervolgens in de Pacific X-Treme Combat organisatie op te werken als een van de beste vechters binnen de organisatie. Onder meer huidig UFC Welterweight vechter Keita Nakamura werd verslagen. Camacho behaalde in 2015 de Lightweight titel door Tyrone Jones te verslaan. Hij zou de titel echter nooit verdedigen en een gewichtsklasse omhoog gaan. Tijdens zijn laatste gevecht voor de PXC organisatie verloor Camacho waarna hij zijn heil zocht bij de Rites of Passage organisatie in zijn woonplaats Saipan. Daar wist Camacho twee gevechten te winnen. Waarna hij door de UFC werd getekend en mocht invallen voor de geblesseerde Jonathan Meunier tegen Li Jingliang. In een zeer attractief gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Camacho van Jingliang via Unanimous Decision. Daarna nam Camacho het op tegen Damien Brown. Opnieuw moest een beslissing van de jury de doorslag geven en deze keer was het Camacho die aan het langste eind trok via een Split Decision. Wederom pakte Camacho net als in zijn UFC debuut de Fight of the Night bonus. Camacho werd vervolgens tijdens UFC Charlotte gekoppeld aan Drew Dober. Camacho verloor via Unanimous Decision, maar pakte wederom de Fight of the Night bonus. Vervolgens nam Camacho het in September 2018 op tegen Geoff Neal. In een wederom spectaculair gevecht verloor Camacho via KO in de tweede ronde. Camacho zou vervolgens terugkeren in de Lightweight divisie. In Juni 2019 nam hij een short notice gevecht aan tijdens UFC Stockholm tegen Nick Hein. Camacho vocht zéér sterk en won in de tweede ronde via TKO. Camacho kon die overwinning in Oktober 2019 geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Singapore werd in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission verloren van Beneil Dariush.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.