breaking news

Francisco Figueiredo krijgt in Malcolm Gordon wederom een nieuwe tegenstander ditmaal voor 17 juli

April 20th, 2021 | by Marcel Dorff
Francisco Figueiredo krijgt in Malcolm Gordon wederom een nieuwe tegenstander ditmaal voor 17 juli
UFC
0

Het zit de Braziliaan Francisco Figueiredo niet mee. De jongere broer van UFC Flyweight kampioen Deiveson Figueiredo krijgt wederom een nieuwe tegenstander. Nadat eerder Jimmy Flick zijn MMA pensioen aankondigde wist de UFC, JP Buys naar voren te schuiven als vervanger. Echter moet ook Buys nu afzeggen (om onbekende redenen). Hierdoor zal Malcolm Gordon zijn opwachting maken tegen Figueiredo. De locatie is nog niet bekend, de datum is echter veranderd van 8 mei naar 17 juli. Combate maakte de partij bekend.

Francisco Figueiredo (MMA 12-3-1-1/UFC 1-0-0-0) maakte in 2009 zijn professionele MMA debuut. De jongere broer van Flyweight kampioen Deiveson Figueiredo wist in het regionale circuit een record van 6-2 neer te zetten alvorens hij in 2016 tekende bij het prestigieuze Jungle Fight. Tijdens zijn debuut wist hij te winnen van Fabricio Sarraff via Unanimous Decision. Vervolgens zou hij verliezen voor de titel tegen Eduardo Souza. Na vervolgens bij een andere organisatie een overwinning te hebben gepakt keerde Figueiredo in April 2018 terug bij Jungle Fight waar hij voor de Interim titel mocht vechten tegen Manoel dos Santos. Figueiredo won de partij en was zodoende de Interim Bantamweight kampioen. Hierdoor werd een nieuwe partij tegen Eduardo Souza op touw gezet. De partij eindigde ditmaal in een Draw waardoor Souza kampioen bleef. Figueiredo werd vervolgens door de UFC getekend in December 2020. Een maand later debuteerde hij voor de organisatie in de Flyweight divisie tegen Jerome Rivera. Figueiredo won de partij via Unanimous Decision. Vervolgens zou de Braziliaan het in Mei 2021 gaan opnemen tegen Jimmy Flick. Echter kondigde Flick zijn MMA pensioen aan en kreeg Figueiredo in JP Buys een nieuwe tegenstander. Echter zou ook Buys niet kunnen vechten waarna Figueiredo werd ingepland tegen Malcolm Gordon. Echter wel pas in Juli 2021.

Embed from Getty Images

Malcolm Gordon (MMA 12-5/UFC 0-2) is een Canadese MMA vechter die in 2012 zijn professionele debuut maakte. Gordon wist vijfmaal te winnen in evenveel partijen en pakte onder meer een regionale MMA titel en versloeg UFC veteraan Chris Kelades. Gordon verloor vervolgens tweemaal, maar wist de negatieve spiraal om te doorbreken door driemaal te winnen en eveneens de titel bij de WXC organisatie te pakken. Dit leverde Gordon een contract op bij de TKO organisatie. Een van de meest prestigieuze MMA organisaties in Canada. Na een verloren debuut keerde Gordon terug bij de WXC organisatie waar hij zijn titel verdedigde. Echter zou hij een herkansing krijgen bij de TKO organisatie en mocht hij gelijk voor de titel vechten. Gordon won via Kimura Submission in de eerste ronde van Jordan Graham en was de nieuwe kampioen. Gordon verdedigde de titel tweemaal tegen respectievelijk James Mancini en Yoni Sherbatov. Vervolgens tekende Gordon bij BRAVE CF om deel te nemen aan het Flyweight toernooi. Echter werd het toernooi in verband met COVID-19 geschrapt. Gordon tekende vervolgens bij de UFC en zou in Juli 2020 zijn debuut maken tegen Aleksandr Doskalchuk. Echter werd Doskalchuk van de partij gehaald (later bleek in verband met een USADA overtreding) en werd vervangen door Amir Albazi. Gordon verloor in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission. Helaas voor Gordon was ook zijn tweede UFC partij niet succesvol. Via KO in de eerste ronde werd verloren van de Tibetaan Su Mudaerji.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »