breaking news

Fortis MMA sensatie Geoff Neal treft Luke Jumeau tijdens UFC Adelaide

October 20th, 2018 | by Marcel Dorff
Fortis MMA sensatie Geoff Neal treft Luke Jumeau tijdens UFC Adelaide
UFC
0

Fortis MMA vechter Geoff Neal keert op 1 December 2018 (lokale tijd 2 December) terug in de Octagon. De Amerikaan neemt het tijdens UFC Fight Night 142 in Adelaide, Australië op tegen Luke Jumeau. Dit wist het NZ Herald te melden. Beide vechters treffen elkaar in het Adelaide Entertainment Centre in de Welterweight divisie.

Geoff Neal (MMA 10-2/UFC 2-0) vocht zijn eerste MMA Amateur partij in 2010. Nadat hij 7 partijen op amateur niveau had gevochten en er daarvan 6 won, vond Neal het tijd om over te stappen naar de professionals. Zo debuteerde hij 2012 en wist direct te imponeren door zijn tegenstander David McAfee te verslaan via een Rear Naked Choke Submission. Neal vocht voor diverse organisaties waaronder LFA en wist een record op te bouwen van 7 overwinningen en 2 verliespartijen voordat hij werd uitgenodigd voor de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Neal, die als bijnaam “Handz of Steel” heeft won zijn partij voor de ogen van Dana White vrij eenvoudig en wist onder de 2 minuten LFA vechter Chase Waldon te verslaan via TKO. Het was voor Neal zijn vijfde overwinning via KO/TKO. Neal kreeg een contract aangeboden en debuteerde voor de UFC tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Brian Camozzi. Neal versloeg Camozzi via een Bulldog Choke Submission in de tweede ronde. Neal werd vervolgens in zijn geboortestaat Texas gematcht tegen Frank Camacho. Neal vocht zeer sterk en finishte Camacho via een Headkick KO. Een KO die wel eens zou kunnen meedingen naar KO of the Year.

Embed from Getty Images

Luke Jumeau (MMA 13-4/UFC 2-1) begon zijn MMA carrière in 2008. Hij vocht vooral veel in Australië en Nieuw-Zeeland en ook in Aziatische organisaties. In 2013 vocht hij voor de Legend FC Welterweight titel tegen de Chinees Li Jingliang. Jumeau zou dit gevecht via Guillotine Choke in de derde ronde verliezen. Gevolg was dat Jingliang werd getekend door de UFC en Jumeau niet. Vervolgens werd ook nog van (ook inmiddels UFC vechter) Jake Matthews verloren. Echter wist Jumeau vervolgens een goede winstreak neer te zetten waardoor de UFC hem ook een contract aanbood. Jumeau maakte in Juni 2017 tijdens UFC Auckland zijn debuut in de Octagon. Jumeau nam het op tegen de Amerikaan Dominique Steele. Jumeau won zijn debuut via Unanimous Decision, en begon zijn UFC campagne dus uitstekend. Echter kon hij dit goede debuut in September 2017 geen goed vervolg geven. In Saitama, Japan werd verloren van de Japanner Shinsho Anzai via Unanimous Decision. Echter wist hij in Februari 2018 in Perth het tij te keren. Via Unanimous Decision werd gewonnen van de op dat moment ongeslagen Japanner Daichi Abe.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »