breaking news

Flyweights Jussier Formiga en Sergio Pettis vechten het uit in Phoenix

November 21st, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist werd bekend dat er een nieuw gevecht is toegevoegd aan de UFC Fight Night 103 card in Phoenix, Arizona. Top Flyweight Jussier Formiga zal het opnemen tegen Sergio Pettis. Het gevecht zal plaatsvinden op 15 Januari 2017 in de Talking Stick Resort Arena. Dit is het eerste evenement van de UFC in 2017.

Jussier Formiga (MMA 19-4/UFC 5-3) kwam in 2012 met een 14-1 record de UFC binnen, en staat al jaren bekend als dé beste Flyweight uit Brazilië. De Nova União vechter heeft echter nooit voor een UFC titel mogen vechten. Ondanks dat hij een beter record heeft dan enkele concurrenten die wel voor de titel mochten vechten. Formiga heeft steeds de pech om ook echt een title-eliminator te moeten vechten alvorens hij de kans krijgt om het tegen Demetrious Johnson op te nemen. Zo verloor Formiga slechts drie van in totaal acht gevechten in de UFC. De pech van de Braziliaan was dat die drie verloren gevechten allemaal title-eliminators waren. Zo mochten John Dodson, Joseph Benavidez en Henry Cejudo allen voor een titel vechten. Formiga versloeg wel mannen als Chris Cariaso, Scott Jorgensen, Zach Makovsky en recent nog Dustin Ortiz. Formiga is dus met recht een zeer sterke (vooral BJJ) vechter, maar heeft moeite om de échte top van de divisie te verslaan.

Sergio Pettis (MMA 14-2/UFC 5-2) krijgt een immense kans van de UFC met dit gevecht. De Roufusport vechter en het broertje van Anthony Pettis staat kersvers als #15 gerankt en mag het nu opnemen tegen #3. Pettis kwam als ongeslagen vechter in 2013 de UFC binnen. Hij versloeg Will Campuzano via Unanimous Decision. De daarop volgende partij verloor hij tegen Alex Cáceres (ook bekend als Bruce Leeroy). Na 2014 goed afgesloten te hebben met overwinningen tegen Yaotzin Meza en Matt Hobar ging het begin 2015 vrij verrassend fout tegen Ryan Benoit. Pettis herstelde vervolgens met een Unanimous Decision overwinning tegen de voormalig titeluitdager Chris Cariaso, en won eerder dit jaar tegen Chris Kelades waardoor Pettis nu een winstreak van twee heeft. Vorige maand zou Pettis het opnemen tegen Louis Smolka, maar dit moest hij afzeggen vanwege een kleine blessure.

pixlr_20161121184922440

Leave a Reply

Translate »