breaking news

Flyweights Alex Perez en Eric Shelton strijden tegen elkaar tijdens UFC Orlando

February 2nd, 2018 | by Marcel Dorff

De UFC heeft met nog drie weken te gaan tot het UFC on FOX 28 evenement in Orlando, Florida nog een Flyweight gevecht toegevoegd aan de line-up. Alex Perez neemt het op tegen Eric Shelton op 24 Februari 2018 in de Octagon van het Amway Center. Het gevecht staat gepland voor de Preliminary Card.

Alex Perez (MMA 19-4/UFC 1-0) komt uit voor Team Oyama en vecht sinds 2011 Pro-MMA. Perez wist in het hoog aangeschreven Tachi Palace Fights in 2015 de titel te veroveren via een Unanimous Decision overwinning op Anthony Figueroa. Perez zou de titel vervolgens verliezen aan Adam Antolin. Na een winstreak van vier gevechten waaronder een overwinning tegen Tyler Bialecki in de CFFC organisatie mocht Perez zijn kunsten laten zien tijdens de 5de week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Perez had de hoog aangeschreven Kevin Gray tegenover zich staan. Perez liet echter zien dat hij in de UFC thuishoorde. Via een Anaconda Choke Submission in de eerste ronde dwong Perez een UFC contract af. De Team Oyama vechter maakte vervolgens tijdens UFC Fresno in December 2017 zijn UFC debuut tegen de Filipijn Carls John de Tomas. Perez won het gevecht via een D’Arce Choke Submission in de tweede ronde.

Eric Shelton (MMA 11-4/UFC 1-2) kwam via TUF 24 de UFC binnen. De Caged Aggression Kampioen deed mee aan The Ultimate Fighter voor Kampioenen. De winnaar van deze Ultimate Fighter mocht het in de Finale opnemen tegen UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson. Shelton werd als #15 van in totaal 16 vechters gerankt door de UFC, en moest het in de eerste ronde opnemen tegen de #2 van de ranking Yoni Sherbatov. Shelton verbaasde vriend en vijand door in de tweede ronde Sherbatov te finishen via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens wist Shelton ook Ronaldo Candido uit te schakelen via Unanimous Decision. In de halve finale ging het echter mis voor Shelton. Via een controversiële Majority Decision verloor Shelton van latere winnaar Tim Elliott. Elliott liet meteen na het gevecht weten dat hij vond dat Shelton had gewonnen. Shelton kreeg vervolgens in Januari 2017 de kans van de UFC om zijn officiële debuut te maken tegen Alexandre Pantoja. In een zeer competitief gevecht zat Shelton met een Split Decision helaas voor hem aan de verkeerde kant van de score. Iets wat hem in Juli 2017 opnieuw overkwam. De ongeslagen UFC debutant Jarred Brooks was via Split Decision te sterk waardoor Shelton nog steeds zonder overwinning binnen de UFC zat. Daar kwam verandering in tijdens UFC Sydney in November 2017. Shelton won van Jenel Lausa via Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »