breaking news

Flyweightclash tussen Dustin Ortiz en Alexandre Pantoja voor UFC 220 in Boston

November 13th, 2017 | by Redactie

Boston Globe Sports heeft via het officiële Twitter kanaal bekend gemaakt dat Dustin Ortiz op 20 Januari 2018 zal terugkeren in de Octagon. De Roufusport vechter neemt het tijdens UFC 220 op tegen de Braziliaan Alexandre Pantoja in de Flyweight divisie. Beide mannen ontmoeten elkaar op de Preliminary Card in de Octagon van de TD Garden te Boston, Massachusetts.

Dustin Ortiz (MMA 17-7/UFC 6-5) kwam in 2013 de UFC binnen. De Roufusport vechter weet zeer goede met zeer matige prestaties af te wisselen. Nadat Ortiz zijn debuut via TKO won van Jose Maria Tomé, verloor hij via Split Decision van John Moraga. Vervolgens won Ortiz twee Split Decisions van Justin Scoggins en Ray Borg waarna hij het mocht opnemen tegen topcontender Joseph Benavidez. Benavidez was via Unanimous Decision echter te sterk. In 2015 wist Ortiz zijn enige gevecht via TKO te winnen van Willie Gates. Echter werd in 2016 verloren via Unanimous Decision van de Brazilianen Jussier Formiga en Wilson Reis. Eind 2016 viel Ortiz in voor de geblesseerde Moraga tegen Zach Makovsky. Ortiz pakte zijn derde Split Decision overwinning binnen de UFC. In April 2017 vocht Ortiz in Nashville tegen het grote Mexicaanse talent Brandon Moreno. Ortiz deed het goed, maar werd in de tweede ronde verrast door een headkick. Ortiz viel neer en werd vervolgens door Moreno gefinisht via Rear Naked Choke Submission. Vier maanden later keerde Ortiz echter alweer terug in de Octagon. Hij nam het op tijdens UFC Mexico City tegen Team Alpha Male’s Hector Sandoval. Ortiz wist Sandoval binnen 15 seconden KO te slaan en op deze manier ook de Performance of the Night bonus te winnen.

Alexandre Pantoja (MMA 18-2/UFC 2-0) kwam via het 24ste seizoen van The Ultimate Fighter de UFC binnen. Pantoja was door de UFC van alle 16 vechters die meededen gerankt als nummer 1 dat seizoen. Een seizoen met 16 Kampioenen van andere organisaties, de winnaar mocht het opnemen tegen UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson. Pantoja was de RFA kampioen (inmiddels is deze bond samen gegaan met de Legacy Fights bond en heet nu LFA) en werd gezien als de beste vechter van alle zestien deelnemers. Pantoja nam het in de eerste ronde op tegen de #16 van dat seizoen Brandon Moreno. Pantoja had het érg moeilijk tegen de jonge getalenteerde Mexicaan, maar wist in de tweede ronde uiteindelijk alsnog het gevecht te finishen via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens wist Pantoja in de kwartfinale Kai-Kara France via Unanimous Decision te verslaan. In de halve finale ging het uiteindelijk dan toch mis voor de Braziliaan. Shooto Japan Kampioen Hiromasa Ogikubo was via Unanimous Decision te sterk. Ondanks het niet behalen van de finale gaf de UFC Pantoja wel een contract. Hij nam het in Januari 2017 op tegen Eric Shelton. Shelton was als Caged Aggression MMA Kampioen een van de mede castmembers van Pantoja tijdens TUF 24. Net als Pantoja verloor Shelton in de halve finale. Beide mannen vochten een sterk gevecht tegen elkaar. Uiteindelijk won Pantoja via een zeer close Split Decision. Pantoja mocht vervolgens in Schotland gaan proberen de ”retirement party” van Seery te gaan verstoren. Dit lukte via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Hierdoor is Pantoja nog altijd ongeslagen binnen de UFC.

Comments are closed.

Translate »