breaking news

Flyweightclash tussen CJ de Tomas en Alex Perez tijdens UFC Fresno

September 25th, 2017 | by Marcel Dorff

UFC Fight Night 123 in Fresno, Californië heeft er een nieuw gevecht bij. De Filipijn Carls John de Tomas zal het in de Flyweight divisie opnemen tegen Alex Perez. Het gevecht staat gepland voor 9 December 2017 in de Octagon van het Save Mart Center. Beide mannen ontmoeten elkaar die avond op de Preliminary Card.

Carls John de Tomas (MMA 7-1/UFC 0-1) is een van de bekendste en geliefde vechters die de Filipijnen rijk is. De Tomas was in zijn zeven Pro-MMA gevechten voordat hij de UFC binnenkwam nog ongeslagen. Hij vocht al zijn gevechten voor de Filipijnse organisatie URCC. Daar werd hij in 2016 kampioen waarna hij zijn titel nog eenmaal verdedigde. Het meest opvallende aan het record van de Tomas is dat hij van zijn zeven overwinningen er drie via Submission wist te winnen, en viermaal via decision. Niet eenmaal wist de Tomas via KO te winnen terwijl hij als basis Muay Thai heeft. De Tomas maakte in Juni zijn debuut voor de UFC in Singapore tegen de eveneens ongeslagen Japanner Naoki Inoue. De Tomas moest 20% van zijn gage aan zijn tegenstander geven omdat hij de gewichtslimiet van 126 lbs overschreed. Het gevecht zelf ging ook niet goed voor de Tomas. Inoue domineerde het gehele gevecht en won via Unanimous Decision.

Alex Perez (MMA 18-4/UFC 1-0) komt uit voor Team Oyama en vecht sinds 2011 Pro-MMA. Perez wist in het hoog aangeschreven Tachi Palace Fights in 2015 de titel te veroveren via een Unanimous Decision overwinning op Anthony Figueroa. Perez zou de titel vervolgens verliezen aan Adam Antolin. Na een winstreak van vier gevechten waaronder een overwinning tegen Tyler Bialecki in de CFFC organisatie mocht Perez zijn kunsten laten zien tijdens de 5de week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Perez had de hoog aangeschreven Kevin Gray tegenover zich staan. Perez liet echter zien dat hij in de UFC thuishoorde. Via een Anaconda Choke Submission in de eerste ronde dwong Perez een UFC contract af. De Team Oyama vechter zal nu zijn ”UFC journey” op 9 December vervolgen tegen Carls John de Tomas.

Comments are closed.

Translate »