breaking news

Flyweightclash tussen Ashkan Mokhtarian en Kai Kara-France tijdens UFC Adelaide

August 14th, 2018 | by Marcel Dorff
Flyweightclash tussen Ashkan Mokhtarian en Kai Kara-France tijdens UFC Adelaide
UFC
0

De Australiër Ashkan Mokhtarian maakt op 1 December 2018 (lokale tijd 2 December) zijn comeback in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 142 in Adelaide, Australië is UFC debutant Kai Kara-France zijn tegenstander. Beide mannen treffen elkaar in de Flyweight divisie. Dit wist Shawn Bitter via MMA Today bekend te maken. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van het Adelaide Entertainment Centre op de Preliminary Card.

Ashkan Mokhtarian (MMA 13-3/UFC 0-2) maakte in Juni 2017 zijn UFC debuut tegen voormalig titeluitdager John Moraga. Moraga domineerde het gehele gevecht, maar kon de ongelooflijk taaie Mokhtarian niet finishen. Moraga won het gevecht uiteindelijk via Unanimous Decision. De Australiër met Iranese roots kwam de UFC binnen met een 13-1 record. Mokhtarian wist in zijn carrière voor een viertal promoties titels te winnen. Mokhtarian vocht voornamelijk zijn gevechten in de Bantamweight divisie, maar is sinds 2017 een gewichtsklasse omlaag gegaan. Mokhtarian traint bij Australian Top Team en had alvorens hij de UFC binnenkwam een winstreak van zes gevechten, waarvan vijf finishes. De Australiër won zes gevechten via (T)KO, zes gevechten via Submission en eenmaal moesten de judges eraan te pas komen. Mokhtarian vocht tijdens UFC Sydney in November 2017 zijn tweede gevecht voor de UFC tegen Ryan Benoit. Benoit finishte Mokhtarian via KO in de derde ronde. De Australiër zou vervolgens tijdens UFC Singapore in Juni 2018 zijn opwachting maken tegen Jenel Lausa. Echter raakte hij geblesseerd waardoor hij de partij moest afzeggen.

Embed from Getty Images

Kai Kara-France (MMA 17-7-0-1/UFC 0-0-0-0) is een Nieuw-Zeelandse MMA vechter die al sinds 2010 in het Pro-MMA actief is. Kara-France vocht voor kleinere Australische en Nieuw-Zeelandse organisaties alvorens hij in 2015 de Bragging Rights titel wist te pakken. Dit leverde hem een ticket op om mee te doen aan het 24ste seizoen van The Ultimate Fighter. Helaas voor Kara-France werd hij in de kwartfinales uitgeschakeld door Alexandre Pantoja. De UFC gaf Kara-France tot verbazing van veel mensen geen kans tijdens de TUF 24 Finale prelims. Kara-France verloor vervolgens zijn daarop volgende gevecht bij de Rizin FF organisatie. Echter heeft hij sindsdien een serie van vijf overwinningen op rij neergezet. Dit deed Kara-France in de Bantamweight divisie. De UFC heeft hem inmiddels gecontracteerd en voor zijn debuut keert Kara-France terug in de Flyweight divisie.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »