breaking news

Flyweight partij tussen Ryan Benoit en Tyson Nam toegevoegd aan UFC evenement op 13 juni

May 24th, 2020 | by Marcel Dorff
Flyweight partij tussen Ryan Benoit en Tyson Nam toegevoegd aan UFC evenement op 13 juni
UFC
0

De UFC heeft een partij tussen twee niet gerankte Flyweight toegevoegd aan de UFC Fight Night card op 13 juni aanstaande. Ryan Benoit maakt zijn opwachting tegen Tyson Nam. Het evenement zal naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada echter is dit nog niet 100% zeker. MMA Junkie wist de partij te melden.

Ryan Benoit (MMA 10-6/UFC 3-4) vecht sinds 2013 voor de UFC. Tijdens de TUF 18 Finale debuteerde de Amerikaan tegen Josh Sampo. In een Fight of the Night performance verloor Benoit echter van Sampo via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens zou Benoit het begin 2014 opnemen tegen Ray Borg, echter raakte Benoit geblesseerd waardoor hij in 2014 niet meer in actie zou komen. Tijdens zijn rentree in 2015 verraste Benoit met een TKO overwinning in de tweede ronde tegen Sergio Pettis. Benoit zorgde vervolgens voor veel controverse door Pettis zonder reden een schop na te geven. Benoit zou zich hier later voor verontschuldigen. Eind 2015 ging het vervolgens mis voor Benoit. In Australië werd verloren van Ben Nguyen vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens zou Benoit zich revancheren halverwege 2016 met een zeer controversiële Split Decision overwinning tegen Fredy Serrano. Maar in zijn daarop volgende partij kwam Benoit ditmaal zelf te kort via Split Decision. De Mexicaan Brandon Moreno wist in een close gevecht de overwinning te pakken. Benoit keerde vervolgens pas in November 2017 terug tijdens UFC Sydney tegen Ashkan Mokhtarian. Benoit won het gevecht via een Headkick KO in de derde ronde. Benoit zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC 228 in September 2018 tegen Roberto Sanchez, maar moest in verband met een blessure afzeggen. Benoit maakte vervolgens na een afwexzigheid van ruim twee jaar tijd zijn comeback in de Bantamweight divisie in December 2019 tijdens UFC Busan tegen Alateng Heili. Benoit verloor het gevecht via Split Decision.

Embed from Getty Images

Tyson Nam (MMA 18-11-1/UFC 0-2-0) is een Hawaiiaanse MMA vechter die al in 2006 zijn debuut maakte in het Pro-MMA. Nam vocht in zijn beginjaren vooral in Hawaiiaanse shows en wist daar een record op te bouwen van 11-4. Nam zou vervolgens internationale bekendheid verwerven door tijdens een gevecht voor Shooto Brasil de op dat moment Bellator MMA kampioen Eduardo Dantas in de eerste ronde via KO te stoppen. Nam tekende vervolgens bij World Series of Fighting, maar had een zeer slechte periode met vier verliespartijen achter elkaar. Nam keerde terug naar Hawaii waar hij zijn imago weer wist op te poetsen. Vervolgens kreeg Nam de kans om het op te nemen tegen voormalig UFC titeluitdager Ali Bagautinov tijdens een Fight Nights Global evenement in April 2017. Nam wist Bagautinov in de laatste seconde van het gevecht via een Headkick KO te stoppen en zorgde daarmee wederom voor een grote verrassing. Na vervolgens ook Rizvan Abuev in de eerste ronde KO geslagen te hebben moch Nam het opnemen tegen Zhalgas Zhumagulov. Nam verloor de partij na vijf rondes via Unanimous Decision. Nam keerde terug naar Hawaii en zette de X-1 titel op zijn naam. Nam maakte vervolgens op short notice in September 2019 zijn UFC debuut tegen Sergio Pettis in Mexico City. Nam verloor de partij via Unanimous Decision. Helaas voor Nam kon hij ook in Februari 2020 niet zijn eerste UFC overwinning pakken. In een competitief gevecht werd tijdens UFC Auckland verloren van Kai Kara-France via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »