breaking news

Flyweight partij tussen Bruno Silva en Su Mudaerji toegevoegd aan UFC Brasilia

January 16th, 2020 | by Redactie
Flyweight partij tussen Bruno Silva en Su Mudaerji toegevoegd aan UFC Brasilia
UFC
0

Bruno Silva keert op 14 maart 2020 terug in de Octagon. De Braziliaan zal tijdens UFC Fight Night 170 in Brasilia gaan proberen zijn eerste overwinning in de Octagon te pakken. Hij neemt het op tegen de Tibetaan Su Mudaeji in de Flyweight divisie. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio Nilson Nelson. Zowel Silva als Mudaerji gaan van de Bantamweight divisie een divisie omlaag. MMA Fighting journalist Guilherme Cruz wist de partij te melden.

Bruno Silva (MMA 11-3-1-1/UFC 0-0-0-1) beter bekend als Bulldoguinho maake in 2011 zijn Pro-MMA debuut. Na een aantal partijen in het regionale Braziliaanse MMA circuit te hebben meegedraaid, deed Silva auditie voor het vierde seizoen van de Braziliaanse Ultimate Fighter. Silva werd toegelaten tot de show, maar zou uiteindelijk verliezen van latere finalist Dileno Lopes. Silva vocht vervolgens voor de Aspera FC en WFF organisaties. In 2017 tekende Silva voor een gevecht bij de LFA organisatie. Daar kwam hij niet verder dan een Draw tegen Casey Kenney. Silva keerde terug bij de WFF waar hij in Oktober 2018 de titel wist te pakken door Ralph Acosta via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens maakte teamgenoot Henry Cejudo bekend dat Silva bij de UFC getekend had. Silva maakte zijn debuut in Oktober 2019 tijdens UFC Melbourne tegen Khalid Taha. Silva verloor zijn debuut via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Echter werd het gevecht omgezet in een No Contest na een positieve USADA test van Taha. De Braziliaan zal nu verder gaan in de Flyweight divisie.

Embed from Getty Images

Su Mudaerji (MMA 12-4/UFC 1-1) is een Tibetaanse MMA vechter die sinds 2016 in het Pro-MMA circuit te vinden is. Mudaerji vocht op een partij na al zijn gevechten bij de Chinese WLF WARS organisatie. Daar vocht hij ook eenmaal voor de titel. Echter ging deze partij verloren. De Tibetaan won vervolgens drie partijen op rij. En wist hij al zijn partijen te finishen waardoor hij bezit over een 100% finishratio. Mudaerji tekende vervolgens als allereerste Tibetaan bij de UFC. In eerste instantie leek het of Su Mudaerji de UFC binnenkwam met een winstreak van drie gevechten, echter was het verloren gevecht in Oktober 2018 bij WLF WARS nog niet bijgewerkt in de databanken. Mudaerji betrad een maand later de Octagon voor zijn debuut tegen Louis Smolka tijdens UFC Beijing. Mudaerji gaf Smolka goede tegenstand, maar moest uiteindelijk in de tweede ronde via Armbar Submission zijn meerdere erkennen in de Hawaiiaan. Uiteindelijk zou de Tibetaan tijdens zijn tweede gevecht in de Octagon nóg beter voor de dag komen. Via Unanimous Decision werd tijdens UFC Shenzhen in Augustus 2019 gewonnen van Andre Soukhamthath. Mudaerji zal zijn UFC carrière vervolgens in de Flyweight divisie.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »