breaking news

Flyweight gevecht tussen Joseph Morales en Eric Shelton toegevoegd aan UFC Denver

October 24th, 2018 | by Marcel Dorff
Flyweight gevecht tussen Joseph Morales en Eric Shelton toegevoegd aan UFC Denver
UFC
0

De UFC heeft een Flyweight gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 139 card in Denver, Colorado. Team Alpha Male vechter Joseph Morales keert op 10 November 2018 terug in de Octagon, hij neemt het op tegen Eric Shelton. Dit wist Nolan King via FloCombat te melden. Beide vechters treffen elkaar tijdens het 25-jarig jubileum van de UFC op de Preliminary Card.

Joseph Morales (MMA 9-1/UFC 1-1) is een vechter uit de stal van Urijah Faber’s Team Alpha Male. Morales maakte zijn Pro-MMA debuut in 2014 tijdens een WSOF evenement tegen Christian Espinosa. Morales won dit gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens wist Morales de zes gevechten erna ook winnen af te sluiten, met al hoogtepunt de Global Knockout titel in 2016. Zijn teamgenote Cynthia Calvillo die inmiddels in de UFC furore maakte liet in een post-fight interview weten dat Morales een kans verdiende in de UFC. Dana White nam die shoutout serieus en ging voor het programma ”Dana White : Lookin’ for a Fight” naar Atlantic City, New Jersey waar Morales in het Co-Main Event vocht tegen de MMA veteraan Sean Santella. Santella die met de Miller broers traint was in de eerste ronde veel sterker, echter gaf Morales nooit op en overleefde die eerste ronde. Morales nam het vervolgens in de tweede ronde geheel over en finishte Santella via TKO. Dana White was onder de indruk en bood de jonge Morales een UFC contract aan. Morales debuteerde vervolgens in Augustus 2017 tijdens UFC Mexico City tegen de eveneens ongeslagen Roberto Sanchez. Na een afwachtend begin wist Morales zijn tegenstander hard te raken en vervolgens via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Een uitstekend debuut dat werd beloond met de Performance of the Night bonus. Dat sterk debuut kon Morales geen vervolg geven. Tijdens UFC Belem in Februari 2018 verloor Morales voor het eerst in zijn Pro-MMA carrière tegen de Braziliaan Deiveson Alcantara Figueiredo. Morales verloor via TKO laat in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Eric Shelton (MMA 11-5/UFC 1-3) kwam via TUF 24 de UFC binnen. De Caged Aggression Kampioen deed mee aan The Ultimate Fighter voor Kampioenen. De winnaar van deze Ultimate Fighter mocht het in de Finale opnemen tegen UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson. Shelton werd als #15 van in totaal 16 vechters gerankt door de UFC, en moest het in de eerste ronde opnemen tegen de #2 van de ranking Yoni Sherbatov. Shelton verbaasde vriend en vijand door in de tweede ronde Sherbatov te finishen via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens wist Shelton ook Ronaldo Candido uit te schakelen via Unanimous Decision. In de halve finale ging het echter mis voor Shelton. Via een controversiële Majority Decision verloor Shelton van latere winnaar Tim Elliott. Elliott liet meteen na het gevecht weten dat hij vond dat Shelton had gewonnen. Shelton kreeg vervolgens in Januari 2017 de kans van de UFC om zijn officiële debuut te maken tegen Alexandre Pantoja. In een zeer competitief gevecht zat Shelton met een Split Decision helaas voor hem aan de verkeerde kant van de score. Iets wat hem in Juli 2017 opnieuw overkwam. De ongeslagen UFC debutant Jarred Brooks was via Split Decision te sterk waardoor Shelton nog steeds zonder overwinning binnen de UFC zat. Daar kwam verandering in tijdens UFC Sydney in November 2017. Shelton won van Jenel Lausa via Unanimous Decision. Helaas voor Shelton kon hij deze overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Orlando in Februari 2018 werd een dominante Unanimous Decision verloren van Alex Perez.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »