breaking news

Fightweek voor Fedor Emelianenko

February 13th, 2017 | by Redactie

Deze week wordt de wereldberoemde Bellator MMA kooi opgebouwd in het SAP Center van San Jose, Californië voor het evenement Bellator 172. MMA liefhebbers over de hele wereld zullen inschakelen om onder andere Matt Mitrione, Josh Tompson, Cheick Kongo en Anatoly Tokov in actie te zien. Met deze namen verwacht de Amerikaanse promotie recordbrekende cijfers te halen. CEO Scott Coker spreekt dan ook over een van het grootste en opmerkelijkste evenement in de geschiedenis van de organisatie. En als klap op de vuurpijl, maakt Fedor Emelianenko zijn debuut bij de promotie.

Als wij onze huidige MMA DNA Poll mogen geloven, is deze Russische MMA-vechter in jullie ogen de grootste vechter in de geschiedenis van de sport. Niet alleen de fans waarderen deze atleet, ook de vechters kijken reikhalzend uit naar zijn partij. Zo noemde onder ander Georges St-Pierre hem de koning van het spel.

The Last Emperor kent een indrukwekkend professioneel record van 36–4 (1). Hij wist in de hoogtijdagen van PRIDE al zijn tegenstanders te verslaan. Niemand wist te winnen van de Rus. Fedor bleef zijn eerste 33 (!!!) MMA wedstrijden ”ongeslagen”. Opmerkelijke namen op dit rooster zijn Semmy Schilt, Antônio Rodrigo Nogueira, Mark Coleman, Kevin Randleman en Mirko Filipovic. Fedor is zowel de laatste WAMMA- als de laatste PRIDE-wereldkampioen in het zwaargewicht.

Bellator MMA heeft naast zijn MMA technieken ook gekeken naar andere iconische ‘Fedor’ momenten. Hierbij mag zijn trui niet ontbreken. Fedor trekt zich niks aan van de Amerikaanse en Europeese mode, en komt gekleed waar hij zich prettig bij voelt. Zo is hij regelmatig te vinden in zijn ‘Glorious Sweater of Absolute Victory’. Een trui dat voldoende aandacht krijgt bij de promotie:

Aanstaande zaterdag op zondag nacht vecht Fedor Emelianenko tegen Matt Mitrione. Dit is een voormalig NFL speler die in 2005 de overstap maakte naar MMA. Mitrione kwam voor het eerst in beeld tijdens het tiende seizoen van The Ultimate Fighter. Mitrione verloor in de kwartfinales van James McSweeney, maar kreeg toch de kans om tijdens de TUF Finale te vechten. Mitrione versloeg in de ”Battle of the former NFL Players” Marcus Jones via KO in de tweede ronde. Mitrione bouwde een record op van 5-0, maar liep steeds in gevechten die hem de Top 10 van de divisie in zouden brengen tegen een verlies op. Mitrione wist in 14 UFC optreden er negen keer met de overwinning vandoor te gaan. Vijf keer verloor Mitrione, waaronder zijn laatste twee gevechten in de UFC.

Mitrione verlengde zijn contract niet en stapte over naar Bellator. In Bellator is Mitrione met twee (T)KO overwinningen nog ongeslagen, en die lijn zal hij door willen zetten tegen misschien wel de grootste vechter die de MMA wereld ooit gekend heeft.

Matt Mitrione was niet bekend van zijn tegenstander. De promotie hield deze naam verborgen en maakte de aankondiging pas gelijk bekend voor het grote publiek. Matt zijn reactie is opmerkelijk:

Comments are closed.

Translate »