breaking news

Fight Island is real!

April 19th, 2020 | by Redactie
Fight Island is real!
UFC
0

Dana White laat weten dat hij serieuze plannen heeft, ondanks het feit dat er in de MMA wereld lacherig gedaan werd over de mogelijkheid van een ‘Fight Island’. “Fight Island is real” laat hij zonder enige twijfel weten aan de aanwezige pers. En voegt hieraan toe dat de gevechten uitgezonden zullen worden via ESPN.

Het is echter de vraag of ESPN achter dit statement staat, daar de sportzender een week geleden nog in de weg lag en de reden vormde voor het annuleren van UFC 249. Onder druk van The Walt Disney Company, dat voor 80% eigenaar is van ESPN, werd het evenement noodgedwongen geannuleerd. UFC 249 zou plaatsvinden in Tachi Palace Casino Resort in Lemoore, Californie.

Het eiland moet over een maand volledig ingericht zijn, zodat de gevechten er op een veilige manier plaats kunnen vinden. “Plus, I can ship guys over there earlier, and they can start training” laat White weten.

In eerste instantie was er alleen sprake van internationale fighters, daar White verwacht binnen enkele weken ook weer evenement in Amerika te kunnen plannen. Of enkel internationale vechters op ‘Fight Island’ in actie zullen komen blijft de vraag. Het zal de matchmaking in ieder geval een stuk ingewikkelder maken. Één ding is echter zeker, het eerste evenement op ‘Fight Island’ zal voor altijd de geschiedenisboeken in gaan.

De 50 jarige White, die ‘Fight Island’ helemaal ziet zitten, voegt ook daad bij zijn woorden. Zuffa LLC heeft deze week 22 handelsmerken aangevraagd. 11 voor ‘Fight Island’ en 11 voor ‘UFC Fight Island’.

Uit onderzoek van Josh Gerben blijkt dat het niet alleen gaat om het trademark van de naam. Er zal ook een hele kledinglijn gelanceerd worden, zwemkleding, sporttassen, mokken/ bekers en juwelen.

Niet iedereen is voorstander van gevechten op het eiland. Zo laat voormalig UFC kampioen Randy Couture weten niets te zien in het idee van Dana White. Couture is van mening dat er geen uitzonderingen gemaakt mogen worden voor bepaalde bedrijven of organisaties terwijl de rest van het land in ‘lockdown’ zit. “Ik zou het eerder ‘pandemie eiland’ noemen”.

Het volgende UFC evenement, dat nog niet op Fight Island gehouden zal worden, staat gepland voor 9 mei. Daar de locatie nog niet bekend is, circuleren er op Internet veel geruchten. De meest voor de hand liggende locatie zal wellicht de Amalie Arena in Tampa, Florida zijn.

Ook de gevechten zijn nog niet offcieël aangekondigd, de beoogde gevechten voor 9 mei zijn op het moment van schrijven:

– Tony Ferguson vs. Justin Gaethje (Interim Lightweight titel)
– Henry Cejudo vs. Dominick Cruz (Bantamweight titel)
– Amanda Nunes vs. Felicia Spencer (W.Featherweight titel)
– Francis Ngannou vs. Jairzinho Rozenstruik
– Anthony Pettis vs. Donald Cerrone
– Calvin Kattar vs. Jeremy Stephens
– Yorgan De Castro vs. Greg Hardy
– Alexey Oleynik vs. Fabricio Werdum
– Carla Esparza vs. Michelle Waterson
– Uriah Hall vs. Ronaldo Souza
– Vicente Luque vs. Niko Price
– Bryce Mitchell vs. Charles Rosa

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »