breaking news

Fedor Emelianenko vs. Matt Mitrione Co-Main Event voor Bellator 180

March 21st, 2017 | by Marcel Dorff

Het gevecht tussen Fedor Emelianenko en Matt Mitrione dat eerder dit jaar werd gecanceld in verband met nierstenen bij Mitrione is opnieuw ingepland. En wel als Co-Main Event voor het PPV evenement van Bellator 180 in de Madison Square Garden Arena te New York. Dit heeft MMAFighting bevestigd. Op 24 Juni 2017 staan beide mannen tegenover elkaar in de Bellator Cage.

Fedor Emelianenko (MMA 36-4-0-1/Bellator 0-0-0-0) wordt door heel veel mensen gezien als de allerbeste MMA vechter ooit. Emelianenko wist in de hoogtijdagen van PRIDE al zijn tegenstanders te verslaan. Niemand wist te winnen van de Rus. Fedor bleef zijn eerste 33 (!!!) MMA wedstrijden ”ongeslagen”. Dat wil zeggen hij won er 31, een gevecht eindigde in een No-Contest en een gevecht werd ”verloren”. Tsuyoshi Kohsaka heeft dan weliswaar een win op zijn record staan tegen Fedor, maar dit kwam via een onopzettelijk illegale elleboog. Dit zorgde voor een grote scheur boven het oog van Fedor. Omdat dit gevecht deel uit maakte van een toernooi, en Fedor met die scheur sowieso niet verder mocht werd Kohsaka uitgeroepen tot winnaar. Fedor verloor na die 33 voorgaande partijen liefst 3 partijen op rij. Fedor ging terug naar de landen waar het allemaal voor hem begon. Rusland en Japan. Sindsdien heeft Fedor weer een winstreak van 5 overwinningen tegen onder meer Pedro Rizzo, Satosh Ishii en Jeff Monson.

Matt Mitrione (MMA 11-5/Bellator 2-0) is een voormalig NFL speler die in 2005 de overstap maakte naar MMA. Mitrione kwam voor het eerst in beeld tijdens het tiende seizoen van The Ultimate Fighter. Mitrione verloor in de kwartfinales van James McSweeney, maar kreeg toch de kans om tijdens de TUF Finale te vechten. Mitrione versloeg in de ”Battle of the former NFL Players” Marcus Jones via KO in de tweede ronde. Mitrione bouwde een record op van 5-0, maar liep steeds in gevechten die hem de Top 10 van de divisie in zouden brengen tegen een verlies op. Mitrione wist in 14 UFC optredens er negen keer met de overwinning vandoor te gaan. Vijf keer verloor Mitrione, waaronder zijn laatste twee gevechten in de UFC. Mitrione verlengde zijn contract niet en stapte over naar Bellator MMA. In Bellator is Mitrione met twee (T)KO overwinningen nog ongeslagen, en die lijn zal hij door willen zetten tegen misschien wel de grootste vechter die de MMA wereld ooit gekend heeft.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Translate »