breaking news

Featherweights Josh Emmett en Arnold Allen treffen elkaar tijdens UFC Raleigh

November 27th, 2019 | by Marcel Dorff
Featherweights Josh Emmett en Arnold Allen treffen elkaar tijdens UFC Raleigh
UFC
0

De UFC heeft een nieuw gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 166 card in Raleigh, North Carolina. Josh Emmett maakt zijn opwachting tegen de in de UFC nog ongeslagen Arnold Allen. Beide vechters treffen elkaar in de Featherweight divisie. Het gevecht dat zal plaatsvinden op 25 januari 2019 in de PNC Arena maakt deel uit van de Main Card.

Josh Emmett (MMA 15-2/UFC 6-2) zit sinds Mei 2016 in de UFC. De man uit Sacramento kwam op short notice binnen, nadat Nick Hein geblesseerd raakte een paar dagen voor zijn gevecht tegen Jon Tuck. Emmett tekende een UFC contract en werd ingevlogen naar Rotterdam om het op te nemen tegen Jon Tuck. Emmett won uiteindelijk het gevecht via Split Decision. Emmett vocht bijna de gehele derde ronde met een gebroken vinger die voor 90% van zijn hand was gescheurd. Emmett zou vervolgens in Canada vechten tegen Jeremy Kennedy, maar moest door een blessure verstek laten gaan. Daarna keerde hij alsnog terug in 2016. Tijdens UFC on FOX 22 in zijn eigen Sacramento, Californië wist Emmett via Unanimous Decision Scott Holtzman te verslaan. Vervolgens nam Emmett het in Buffalo, New York het op tegen MMA veteraan en UFC debutant Desmond Green. In een zeer competitief gevecht was het uiteindelijk Green die via Split Decision het gevecht won en Emmett zijn allereerste verliespartij binnen zijn Pro-MMA carrière toebracht. Tijdens UFC Gdansk in Oktober 2017 keerde Emmett terug in de Octagon tegen de Braziliaan Felipe Arantes. Emmett maakte zijn Featherweight debuut in de UFC. In een ongelooflijk dominant gevecht van de Amerikaan won hij eenvoudig via Unanimous Decision. Daarna nam Emmett het op short notice op tegen Ricardo Lamas. In een van de grootste upsets van het jaar sloeg de Amerikaan Lamas KO en stormde hij de top 5 van de divisie binnen. Echter kon Emmett dit geen goed vervolg geven. Ondanks een knockdown in zijn voordeel verloor Emmett via KO in de tweede ronde tijdens UFC Orlando tegen Jeremy Stephens. Mede door de zware KO kwam Emmett pas ruim een jaar later in Maart 2019 weer in actie tegen Michael Johnson. Emmett wist Johnson laat in de derde ronde zwaar KO te slaan. Emmett werd vervolgens gekoppeld aan Mirsad Bektic tijdens UFC Sacramento. Emmett bracht het thuispubliek in extase door Bektic via TKO in de eerste ronde te finishen.

Embed from Getty Images

Arnold Allen (MMA 15-1/UFC 6-0) kwam in Juni 2016 op short notice de UFC binnen. Daar verraste hij tegenstander Alan Ömer door hem in de derde ronde te finishen via een Ninja Choke Submission (soort van omgekeerde Guillotine). In Februari 2016 vocht Allen in Londen tegen de Amerikaanse veteraan Yaotzin Meza. Allen domineerde het gevecht en nam een Unanimous Decision mee naar huis. Vervolgens stond Allen in Oktober 2016 gepland om het op te nemen tegen Mirsad Bektic tijdens UFC 204 in Manchester. Helaas voor Allen raakte hij tijdens training geblesseerd, en moest hij de partij afzeggen. Allen keerde vervolgens terug in Maart 2017 in Londen tegen de Fin Makwan Amirkhani. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Allen die er met een Split Decision overwinning vandoor ging. Allen zou vervolgens tijdens UFC 220 in Januari 2018 zijn opwachting maken tegen de Peruviaan Enrique Barzola. Echter kreeg Alleen zijn visum niet rond waardoor hij niet zou kunnen vechten. Allen keerde vervolgens terug tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 tegen de Deense BJJ specialist Mads Burnell. Burnell controleerde het gehele gevecht, maar kwam uit het niets vast te zitten in een Ninja Choke van Arnold Allen. Allen won hiermee alsnog en kreeg de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Allen zijn opwachting maken tijdens de TUF 28 Finale tegen Gilbert Melendez. Echter trok Melendez zich terug uit het gevecht in verband met een blessure en werd Rick Glenn de nieuwe tegenstander. Helaas raakte vervolgens Allen zelf ook geblesseerd waardoor hij moest afzeggen. Allen keerde vervolgens wel terug in de Octagon tijdens UFC Londen in Maart 2019 tegen Jordan Rinaldi. Allen vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision. Vervolgens werd in Juli 2019 de partij tegen Gilbert Melendez opnieuw ingepland. Allen vocht erg sterk en won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »