breaking news

Featherweights Daniel Hooker en Jason Knight treffen elkaar in Melbourne

October 9th, 2016 | by Marcel Dorff

Eerder vandaag heeft Jason Knight via Twitter laten weten dat hij op 26 November 2016 zal vechten in Melbourne, Victoria, Australië. Zijn tegenstander is de Nieuw-Zeelander Daniel Hooker. Het Featherweight gevecht vind plaats in de Rod Laver Arena.

Daniel Hooker (MMA 13-6/UFC 3-2) wordt gezien als een van de grootste talenten uit Nieuw Zeeland. Hooker is een zeer attractieve vechter zoals te zien was in zijn vijf UFC gevechten. Voordat hij in 2014 de UFC binnen kwam won Hooker titels in de AFC en de Supremacy FC organisatie. Hooker won zijn UFC debuut via TKO in de eerste ronde tegen Ian Entwistle. Vervolgens ging een Unanimous Decision verloren tegen Maximo Blanco. Echter had Hooker vorig jaar Mei zijn beste (of althans het meest in het oog springende) performance in de Octagon. Hatsu Hioki werd in de tweede ronde via een spectaculaire Headkick KO verslagen, iets wat Hooker de Performance of the Night bonus opleverde. Hooker verloor later dat jaar opnieuw via Unanimous Decision tegen Mexicaans supertalent Yair Rodriguez, maar behaalde eerder dit jaar wel weer een mooie overwinning. Mark Eddiva werd in de eerste ronde via Guillotine Choke submission gefinisht. Hooker zal tegen Knight willen winnen en zijn eerste winstreak in de UFC proberen op te bouwen.

Jason Knight (MMA 17-2/UFC 1-1) kwam in December 2015 de UFC binnen. Hij viel in op short notice voor de geblesseerde Mirsad Bektic tegen de Japanse MMA veteraan Tatsuya Kawajiri. Na een sterke opening in de eerste 2 minuten voor Knight, wist Kawajiri het gevecht te keren en uiteindelijk via Unanimous Decision de UFC debutant te verslaan. Afgelopen Juli stond Jason Knight voor de tweede maal in de Octagon. Ditmaal was Jim Alers de tegenstander. In een over en weer gaand gevecht was Jason Knight volgens twee judges beter dan Alers en won hij het gevecht via Split Decision. Beide mannen kregen na afloop $50.000 extra ten gevolge van het winnen van de Fight of the Night bonus. Jason Knight was voordat hij de UFC binnen kwam de Atlas Fights kampioen en is de enige persoon met een win tegen de huidige RFA kampioen Thiago Moises.

14581512_1185194114856741_1491294585975999943_n

Leave a Reply

Translate »