breaking news

Featherweights Dan Ige en Mirsad Bektic treffen elkaar tijdens evenement in Februari 2020

November 6th, 2019 | by Marcel Dorff
Featherweights Dan Ige en Mirsad Bektic treffen elkaar tijdens evenement in Februari 2020
UFC
0

Dan Ige en Mirsad Bektic zullen op 8 Februari 2020 het tegen elkaar gaan opnemen in de Octagon. Beide Featherweight vechters zullen elkaar treffen op een nog nader bekend te maken locatie. De UFC heeft tot op heden nog altijd geen evenementschema openbaar gemaakt voor het eerste kwartaal van 2020. MMA Junkie wist het gevecht te melden.

Dan Ige (MMA 12-2/UFC 4-1) is een Hawaiïaan die eind 2017 werd gecontracteerd door de UFC. Ige die bij Xtreme Couture traint staat bekend als een zeer sterke allround vechter. Ige begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. In drie jaar tijd wist Ige een record van 5-1 bij elkaar te vechten in onder meer organisaties als de RFA & Legacy FC. In 2017 wist Ige na knappe overwinningen in de CFFC en Titan FC promoties een gevecht af te dwingen tijdens de derde week van het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Ige wist zijn gevecht tegen Luis Raul Gomez in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission te beslissen. Echter vond Dana White de prestatie niet goed genoeg voor een UFC contract. Ige kreeg vervolgens een paar maanden later alsnog een UFC contract en werd ingepland om te vechten tijdens UFC 220 in Boston tegen Charles Rosa. Rosa raakte echter geblesseerd en werd vervangen door UFC debutant Julio Arce. Ige een zeer goede grondvechter, wist zijn gameplan niet uit te voeren tegen Arce die iedere takedown wist te ontwijken en zelf superieur was in het staande werk. Ige verloor het gevecht via Unanimous Decision. Echter kwam Ige heel erg sterk terug. In Juni 2018 overrompelde hij Mike Santiago en wist hij binnen een minuut het gevecht via TKO te beslissen. Vervolgens nam Ige het op tegen promotionele nieuwkomer Jordan Griffin tijdens UFC Milwaukee in December 2018. Ige was iets sterker en won het gevecht via Unanimous Decision. De Hawaiiaan werd vervolgens gematcht tegen het Schotse talent Danny Henry tijdens UFC Londen in Maart 2019. Ige besliste het gevecht na iets meer dan een minuut via een Rear Naked Choke Submission. Ige kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. De Hawaiiaan nam het vervolgens op tijdens UFC Greenville tegen Kevin Aguilar. Ige maakte er vier overwinningen op rij van door Aguilar via Unanimous Decision te verslaan.

Embed from Getty Images

Mirsad Bektic (MMA 13-2/UFC 6-2) werd geboren in het voormalige Joegoslavië (Bosnisch gedeelte) en heeft zowel de Bosnische als de Amerikaanse nationaliteit, aangezien Bektic op zijn tiende met zijn familie naar de VS kwam. Bektic wordt gezien als een zeer groot talent. De American Top Team vechter won in de UFC tegen Chas Skelly, Paul Redmond en finishte meer dan een jaar geleden Lucas Martins via TKO. Bektic zou vervolgens in December 2015 tegen de Japanse veteraan Tatsuya Kawajiri zijn opwachting maken, helaas moest Bektic vanwege een blessure onder het mes. Bektic werd vervolgens ingepland tegen de Engelsman Arnold Allen. Allen raakte echter twee weken voor het evenement geblesseerd. Jeremy Kennedy werd in eerste instantie als vervanger aangewezen, maar deze raakte ook geblesseerd. Hierdoor liet de UFC vier dagen voor het evenement de Hawaiïaan Russell Doane invliegen om het op te nemen tegen Bektic. Doane had geen schijn van kans en verloor in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Bektic mocht het vervolgens opnemen tegen Darren Elkins. Elkins werd tweeënhalve ronde lang gedomineerd door Bektic. Echter wist Elkins laat in de derde ronde met een headkick en een stoot Bektic KO te slaan en hierdoor de overwinning te pakken. Voor Bektic het eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière. Bektic keerde vervolgens terug tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 tegen Godofredo Pepey. Bektic wist het gevecht via KO te winnen via een stoot naar de plexus. Bektic gaf deze sterke prestatie een goed vervolg. Tijdens UFC 225 in Chicago nam hij het op tegen voormalig titeluitdager Ricardo Lamas. Bektic controleerde het grootste gedeelte van de partij en won uiteindelijk via Split Decision. Bektic zou vervolgens in December 2018 vechten tegen Renato Moicano. Echter gooide een blessure roet in het eten. Hierdoor keerde Bektic pas terug in Juli 2019 tijdens UFC Sacramento tegen Josh Emmett. Bektic verloor aan het einde van de eerste ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »