breaking news

Featherweightclash tussen Chad Mendes en Alexander Volkanovski tijdens UFC 232

November 7th, 2018 | by Marcel Dorff
Featherweightclash tussen Chad Mendes en Alexander Volkanovski tijdens UFC 232
UFC
0

UFC 232 heeft wederom een topgevecht erbij gekregen. Op 29 December 2018 zullen Chad Mendes en Alexander Volkanovski elkaar treffen in de Featherweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada. UFC 232 is het laatste evenement van het jaar.

Chad Mendes (MMA 18-4/UFC 9-4) is al jarenlang een van de allerbesten in de lagere gewichtsklassen binnen de organisatie. Mendes kwam na de overname van de WEC door de UFC met een record van 9-0 de organisatie binnen. In de WEC had Mendes al mannen als Cub Swanson, Erik Koch en Javier Vazquez verslagen. In 2011 wist Mendes zijn eerste twee partijen voor de UFC in winst om te zetten tegen Michihiro Omigawa en Rani Yahya. Beide vechters werden verslagen via Unanimous Decision. Dit leverde Mendes in het begin van 2012 een titelgevecht op tegen Featherweight Kampioen Jose Aldo. Aldo versloeg Mendes via een verwoestende knie via KO laat in de eerste ronde. Mendes zou zich vervolgens weer helemaal terug in de title picture werken met vijf opeenvolgende overwinningen tegen onder meer Darren Elkins, Clay Guida en Nik Lentz. Dit leverde Mendes in 2014 wederom een titelgevecht op tegen Jose Aldo. Mendes gaf Aldo dit keer betere tegenstand, maar verloor ditmaal via Unanimous Decision. Mendes zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Fairfax in April 2015 tegen Ricardo Lamas. Mendes wist het gevecht via TKO in de eerste ronde vroeg naar zijn hand te zetten. Vervolgens keerde Mendes terug op short notice tijdens International Fight Week 2015 tegen Conor McGregor. McGregor zou tegen Jose Aldo vechten, maar Aldo raakte geblesseerd. Mendes en McGregor vochten voor de Interim Featherweight titel. Mendes domineerde de eerste ronde en een groot deel van de tweede ronde met zijn worstelgame. Echter ging Mendes voor een Submission die niet zat aan het einde van de tweede ronde waardoor McGregor kon ontsnappen. Mendes was uitgeput en verloor via TKO laat in de tweede ronde. Mendes keerde vervolgens terug in December 2015 tijdens het Main Event van de TUF 22 Finale tegen Frankie Edgar. Edgar won het gevecht via KO vroeg in de eerste ronde, en bezorgde Mendes hiermee voor het eerst in zijn carrière een losing streak van twee gevechten. Mendes heeft sindsdien in verband met een schorsing voor het gebruik van groeihormonen niet meer gevochten. De Team Alpha Male vechter mocht pas weer na 10 Juni 2018 in actie komen. Op 14 Juli 2018 keerde Mendes terug in de Octagon tegen Myles Jury. Mendes vocht zeer sterk en won via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Alexander Volkanovski (MMA 18-1/UFC 5-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. Volkanovski stond ingepland tegen Jon Tuck tijdens UFC Fight Night 97 in de Filipijnen. Echter werd de complete card een week voor het evenement gecanceld. Volkanovski werd vervolgens in Melbourne, Australië gekoppeld aan de Japanner Yusuke Kasuya. In zijn thuisland wist Volkanovski via TKO in de tweede ronde zijn eerste UFC overwinning bij te schrijven. Vervolgens in Auckland gaf Volkanovski een goed vervolg aan zijn eerste overwinning binnen de UFC. Zo versloeg hij de Japanse veteraan Mizuto Hirota via Unanimous Decision. Volkanovski is de voormalig Roshambo MMA, PXC, AFC & Wollongong Wars Kampioen. Voordat Volkanovski de UFC binnen kwam had hij een overwinning staan tegen UFC vechter Anton Zafir. Omdat Jeremy Kennedy dus geblesseerd was nam Volkanovski het op tegen Shane Young. Via een Unanimous Decision wist hij de de overwinning binnen te halen en werd het gevecht tegen Kennedy alsnog ingepland tijdens UFC 221 in Perth in Februari 2018. Volkanovski domineerde het gevecht en finishte Kennedy via TKO laat in de tweede ronde. Volkanovski zette zijn winstreak voort in Juli 2018 tijdens UFC Boise. Volkanovski versloeg de immer taaie Darren Elkins via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »