breaking news

Featherweightclash tussen Calvin Kattar en Dan Ige is het Main Event op 15 juli in Abu Dhabi

June 16th, 2020 | by Redactie
Featherweightclash tussen Calvin Kattar en Dan Ige is het Main Event op 15 juli in Abu Dhabi
UFC
0

Op 15 juli aanstaande keert Calvin Kattar terug in de Octagon. De Amerikaan zal het op gaan nemen tegen Dan Ige tijdens het Main Event op Yas Island, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Beide vechters treffen elkaar in de Featherweight divisie. Het gevecht werd bekend gemaakt door ESPN’s Brett Okamoto.

Calvin Kattar (MMA 21-4/UFC 5-2) is een vechter die uitkomt voor Lauzon MMA in Boston, Massachusetts. Kattar werd gezien als een groot talent binnen het regionale MMA circuit in de Eastcoast van de VS (ook bekend als de Tri-State area). Kattar vocht vooral veel partijen in de Combat Zone organisatie en de CES MMA organisatie. Kattar heeft op dit moment een winstreak van tien gevechten met onder meer overwinningen tegen Saul Almeida, Cody Stevens, Kenny Foster en Chris Foster. Kattar wist in Juli 2017 zijn UFC debuut te winnen tegen de sterke Team Alpha Male vechter Andre Fili. Kattar won via Unanimous Decision en pakte daarmee zijn eerste overwinning in de Octagon. Wat nog opvallender was is dat Kattar dit gevecht nog geen twee weken van te voren aannam. Kattar keerde vervolgens in Januari 2018 terug in de Octagon in zijn Boston tegen de ongeslagen Shane Burgos. In een partij die werd beloond met de Fight of the Night bonus won Kattar via TKO vroeg in de derde ronde. Kattar maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 223 in Brooklyn, New York tegen Renato Moicano. Moicano (toch meer bekend om zijn sterke groundgame) wist drie rondes lang Kattar te overklassen in de stand-up game. Kattar blokte geen lowkicks, hetgeen waar Moicano dankbaar gebruik van maakte. Moicano won via Unanimous Decision en bracht daarmee Kattar zijn eerste verliespartij binnen de UFC toe. Vervolgens werd ”The Boston Finisher” gematcht tegen UFC debutant en Cage Warriors Kampioen Chris Fishgold. In een leuke partij was het uiteindelijk Kattar die via TKO in de eerste ronde Fishgold wist te finishen. Kattar zou vervolgens in Juni 2019 terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC 238 nam hij het op tegen thuisfavoriet Ricardo Lamas. Kattar wist het publiek stil te krijgen door Lamas in de eerste ronde via KO te finishen. Kattar werd vervolgens in Oktober 2019 in Boston gekoppeld aan Zabit Magomedsharipov. Echter trok de Dagestani zich terug in verband met ziekte en werd het gevecht opnieuw ingepland voor UFC Moskou een maand later. Kattar kwam sterk terug in de derde ronde, maar dit was niet voldoende waardoor Magomedsharipov won via Unanimous Decision. Beide vechters ontvingen de Fight of the Night bonus. Kattar werd vervolgens in April 2020 gekoppeld aan Jeremy Stephens. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Uiteindelijk werd de partij een maand later wel gevochten. Kattar imponeerde met een TKO overwinning in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Dan Ige (MMA 14-2/UFC 6-1) is een Hawaiïaan die eind 2017 werd gecontracteerd door de UFC. Ige die bij Xtreme Couture traint staat bekend als een zeer sterke allround vechter. Ige begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. In drie jaar tijd wist Ige een record van 5-1 bij elkaar te vechten in onder meer organisaties als de RFA & Legacy FC. In 2017 wist Ige na knappe overwinningen in de CFFC en Titan FC promoties een gevecht af te dwingen tijdens de derde week van het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Ige wist zijn gevecht tegen Luis Raul Gomez in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission te beslissen. Echter vond Dana White de prestatie niet goed genoeg voor een UFC contract. Ige kreeg vervolgens een paar maanden later alsnog een UFC contract en werd ingepland om te vechten tijdens UFC 220 in Boston tegen Charles Rosa. Rosa raakte echter geblesseerd en werd vervangen door UFC debutant Julio Arce. Ige een zeer goede grondvechter, wist zijn gameplan niet uit te voeren tegen Arce die iedere takedown wist te ontwijken en zelf superieur was in het staande werk. Ige verloor het gevecht via Unanimous Decision. Echter kwam Ige heel erg sterk terug. In Juni 2018 overrompelde hij Mike Santiago en wist hij binnen een minuut het gevecht via TKO te beslissen. Vervolgens nam Ige het op tegen promotionele nieuwkomer Jordan Griffin tijdens UFC Milwaukee in December 2018. Ige was iets sterker en won het gevecht via Unanimous Decision. De Hawaiiaan werd vervolgens gematcht tegen het Schotse talent Danny Henry tijdens UFC Londen in Maart 2019. Ige besliste het gevecht na iets meer dan een minuut via een Rear Naked Choke Submission. Ige kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. De Hawaiiaan nam het vervolgens op tijdens UFC Greenville tegen Kevin Aguilar. Ige maakte er vier overwinningen op rij van door Aguilar via Unanimous Decision te verslaan. Daar kwam in Februari 2020 een vijfde overwinning bij. Tijdens UFC 247 in Houston werd via Split Decision gewonnen van Mirsad Bektic. Vervolgens werd Ige in Mei 2020 gekoppeld aan Edson Barboza. In een spectaculair gevecht won Ige via een enigszins controversiële Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »