breaking news

Featherweight partij tussen Enrique Barzola en Kevin Aguilar tijdens UFC Philadelphia

February 7th, 2019 | by Redactie
Featherweight partij tussen Enrique Barzola en Kevin Aguilar tijdens UFC Philadelphia
UFC
0

De UFC heeft een nieuw gevecht toegevoegd aan de UFC on ESPN 2 card in Philadelphia, Pennsylvania. De Peruviaan Enrique Barzola keert terug in de Octagon. In de Featherweight divisie stuit hij op voormalig LFA Kampioen Kevin Aguilar. Damon Martin wist dit bekend te maken via MMAWeekly.com. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Wells Fargo Center op 30 Maart 2019.

Enrique Barzola (MMA 15-3-1/UFC 5-1-0) kwam via TUF Latin America 2 in 2015 de UFC binnen. In een eenzijdige finale won hij van Horacio Gutierrez via Unanimous Decision. Barzola een sterke worstelaar domineerde het gevecht 15 minuten lang op die manier. De Peruviaan moest het vervolgens opnemen tegen Kyle Bochniak. In een attractief gevecht leek Barzola genoeg gedaan te hebben om de overwinning te claimen. Echter dachten twee judges daar anders over waardoor Barzola in Augustus 2016 zijn eerste nederlaag in de UFC leed. Nog geen twee maanden later was Barzola alweer terug in de Octagon. Ditmaal stond de TUF Latin America 2 winnaar tegenover Chris Avila. Avila was duidelijk een maatje te klein voor Barzola, en werd van begin tot eind gedomineerd. Barzola pakte de overwinning via Unanimous Decision. Barzola nam het vervolgens in Mei 2017 op tegen de Mexicaan Gabriel Benitez. Opnieuw was de worstelgame van Barzola de doorslaggevende factor. Barzola won via Split Decision. Vervolgens zou Barzola het tijdens UFC 220 opnemen tegen de Engelsman Arnold Allen. Echter kreeg Allen zijn visum niet rond en werd vervangen door Matt Bessette. Barzola wist wederom met zijn worstelen het gevecht via Unanimous Decision te beslissen. De Peruviaan maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Santiago in Mei 2018 tegen Brandon Davis. Wederom wist Barzola zijn worsteltechnieken goed te gebruiken en de partij via Unanimous Decision naar zich toe te trekken. Barzola werd vervolgens ingepland tijdens UFC Buenos Aires in November 2018 tegen Nad Narimani. Echter blesseerde Barzola drie weken voor het gevecht zijn linkerarm waarna hij de partij moest afzeggen.

Embed from Getty Images

Kevin Aguilar (MMA 16-1/UFC 1-0) is een MMA vechter die in 2010 zijn Pro-MMA debuut maakte. Al in zijn tweede partij vocht de Amerikaan voor Bellator MMA. Aguilar won van Matt Hunt via TKO in de eerste ronde. Het bleef echter bij deze ene partij. Aguilar won zijn eerste zes partijen en werd vervolgens gecontracteerd door de Legacy FC organisatie. Na overwinningen tegen Nick Gonzalez en Hunter Tucker mocht Aguilar eind 2013 voor de titel vechten tegen UFC veteraan Leonard Garcia. Garcia won de partij via KO in de eerste ronde. Aguilar wist zich vervolgens weer omhoog te werken met twee overwinningen. Hierdoor kreeg hij een herkansing om de titel te winnen ditmaal tegen Tony Kelley. Aguilar won de partij via Split Decision en was de nieuwe Legacy FC Kampioen. Vervolgens fuseerden Legacy FC en RFA in het nieuwe LFA. Aguilar vocht meteen voor de LFA titel tegen UFC veteraan Damon Jackson. Aguilar won via TKO in de derde ronde en pakte dus ook de LFA titel. Deze titel verdedigde hij tweemaal tegen respectievelijk Justin Rader en Thanh Le. Vervolgens pakte Aguilar een short notice partij aan tijdens de Dana White’s Tuesday Night Contender Series tegen Joey Gomez. Aguilar won de partij via Split Decision, maar kon Dana White niet overtuigen. Aguilar tekende vervolgens alsnog een UFC contract en vocht op short notice in November 2018 tegen Rick Glenn. Aguilar vocht sterk en win zijn UFC debuut via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »