breaking news

Fares Ziam vs. Luigi Vendramini toegevoegd aan UFC 263 evenement op 12 juni

March 12th, 2021 | by Marcel Dorff
Fares Ziam vs. Luigi Vendramini toegevoegd aan UFC 263 evenement op 12 juni
UFC
0

De Fransman Fares Ziam keert op 12 juni terug in de Octagon. In de Lightweight divisie treft hij de Braziliaan Luigi Vendramini. Beide vechters ontmoeten elkaar op een nog nader bekend te maken locatie. Voor zowel Ziam als Vendramini zal dit hun derde gevecht worden binnen de organisatie. MMA Junkie maakte de partij bekend.

Fares Ziam (MMA 11-3/UFC 1-1) is een Fransman met Algerijnse roots die in 2014 zijn Pro-MMA carrière startte. Tijdens de eerste drie jaar van Ziam’s carrière bouwde hij een record op van 6-2 en wist hij onder meer de LFC titel te pakken tegen zijn landgenoot Damien Lapilus. Ziam won vervolgens twee partijen bij de WWFC organisatie en tekende vervolgens bij het Zwitserse HIT FC. Daar wist Ziam in Maart 2018 in zijn debuut meteen de titel te pakken door UFC veteraan Abner Lloveras via KO in de tweede ronde te verslaan. Ziam verdedigde zijn titel niet, maar tekende bij de European Beatdown organisatie in Wallonië. Daar won hij twee gevechten achter elkaar. Ziam bracht vervolgens in September 2019 zijn winstreak van vijf gevechten de Octagon in. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi verloor de Fransman via Unanimous Decision van Don Madge. Ruim een jaar later in Oktober 2020 wist Ziam wel zijn eerste overwinning in de UFC te pakken. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Jamie Mullarkey.

Embed from Getty Images

Luigi Vendramini (MMA 9-1/UFC 1-1) is een Braziliaan met Italiaanse roots. Vendramini maakte in 2016 op 20 jarige leeftijd zijn debuut bij de professionals. Tijdens zijn debuut versloeg hij Guilherme de Carvalho via TKO in de tweede ronde. Na vervolgens nog een overwinning gepakt te hebben maakte Vendramini zijn opwachting bij de prestigieuze Aspera FC organisatie. Ook daar wist Vendramini te imponeren met een Kimura Submission overwinning in de eerste ronde tegen João Paulo. Vendramini pakte vervolgens bij kleinere organisaties nog drie overwinning om vervolgens in de zomer van 2017 terug te keren bij Aspera FC. Daar wist hij in de derde ronde via TKO tegenstander Adriano Andre te verslaan. Vervolgens bleef het stil rond Vendramini. Vendramini traint tegenwoordig regelmatig mee bij Team Alpha Male. Vendramini die normaal uitkomt in de Lightweight divisie zou tijdens zijn UFC debuut in verband met de korte voorbereiding vechten in de Welterweight divisie. Dit deed hij tijdens UFC São Paulo in September 2018 tegen Elizeu Zaleski Dos Santos. Zaleski Dos Santos was te sterk en won via KO in de tweede ronde. Vendramini keerde vervolgens terug naar de Lightweight divisie. In Juni 2019 zou hij het opnemen tegen de Duitser Nick Hein. Echter moest Vendramini in verband met een knieblessure afzeggen. Pas in Oktober 2020 zou Vendramini terugkeren in een gevecht tegen Jessin Ayari. Vendramini won de partij via KO in de eerste ronde en pakte daarmee ook de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »