breaking news

Fares Ziam vervangt Magomed Mustafaev tegen Don Madge tijdens UFC 242 in Abu Dhabi

August 22nd, 2019 | by Marcel Dorff
Fares Ziam vervangt Magomed Mustafaev tegen Don Madge tijdens UFC 242 in Abu Dhabi
UFC
0

Afgelopen zaterdag werd bekend dat Magomed Mustafaev zich had teruggetrokken uit het gevecht tegen Don Madge dat gepland stond voor 7 September 2019 in Abu Dhabi, VAE. Mustafaev schijnt in verband met griep niet tot nauwelijks de kans te hebben gehad om te trainen waardoor hij zich afmeldde. De UFC heeft de Franse Algerijn Fares Ziam gecontracteerd. Ziam zal het nu tijdens UFC 242 in “Du Arena” gaan opnemen tegen Don Madge in de Lightweight divisie. MMA Junkie maakte als eerste melding van het gevecht.

Don Madge (MMA 8-3-1/UFC 1-0-0) werd begin 2018 door de UFC gecontracteerd. De Zuid-Afrikaan kwam over van de EFC organisatie waar hij al zijn partijen vocht. Madge begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. Madge had een moeilijk begin met een 3-3-1 record na zeven gevechten. Echter verloor Madge niet meer sinds 2015 en heeft hij een winstreak van vier gevechten inmiddels. In April 2017 vocht Madge om de EFC Lightweight titel tegen Dave Mazany (de broer van UFC vechtster Gina Mazany). Madge won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en pakte de titel. Madge zou deze titel verdedigen op 31 Maart 2018 tegen Gavin Hughes, echter klopte de UFC aan en bood Madge een contract aan. Madge tekende het contract en zou zijn UFC debuut gaan maken tijdens UFC Liverpool tegen David Teymur. De Zuid-Afrikaan raakte echter geblesseerd waardoor het debuut uitgesteld moest worden. Madge maakte zijn debuut uiteindelijk in Oktober 2018 tijdens UFC Moncton tegen Te Edwards. Madge wist als grootste underdog op de card Edwards vroeg in de eerste ronde via KO te verslaan. Madge kreeg voor zijn prestatie de Performance of the Night bonus. Madge zou vervolgens vechten tegen Magomed Mustafaev in September 2019 tijdens UFC 242 in Abu Dhabi. Echter trok Mustafaev zich terug uit de strijd waardoor promotionele nieuwkomer Fares Ziam de tegenstander werd.

Embed from Getty Images

Fares Ziam (MMA 10-2/UFC 0-0) is een Fransman met Algerijnse roots die in 2014 zijn Pro-MMA carrière startte. Tijdens de eerste drie jaar van Ziam’s carrière bouwde hij een record op van 6-2 en wist hij onder meer de LFC titel te pakken tegen zijn landgenoot Damien Lapilus. Ziam won vervolgens twee partijen bij de WWFC organisatie en tekende vervolgens bij het Zwitserse HIT FC. Daar wist Ziam in Maart 2018 in zijn debuut meteen de titel te pakken door UFC veteraan Abner Lloveras via KO in de tweede ronde te verslaan. Ziam verdedigde zijn titel niet, maar tekende bij de European Beatdown organisatie in Wallonië. Daar won hij twee gevechten achter elkaar. Ziam brengt nu zijn winstreak van vijf gevechten de Octagon in.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »