breaking news

Fabricio Werdum vs Alistair Overeem, wie gaat er winnen?

July 6th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De Ultimate Fighting Championship (UFC) Heavyweight vechters Fabricio Werdum en Alistair Overeem zullen elkaar aanstaande zaterdag 8 juli voor de derde keer ontmoeten. Ditmaal zal deze ontmoeting tijdens UFC 213 plaatsvinden in de T-Mobile Arena van Las Vegas Nevada. Zowel Werdum als Overeem hebben afgelopen jaar beide verloren van de huidige kampioen Stipe Miocic. Het lijkt erop dat de winnaar een rematch krijgt.

Fabricio Werdum
Record: 21-6-1
Gewonnen van: Alistair Overeem (Pride FC: Total Elimination), Fedor Emelianenko (Strikeforce: Fedor vs Werdum), Cain Velasquez (UFC 188), Travis Browne (UFC 203, UFC on FOX 11), Mark Hunt (UFC 180)
Verloren van: Stipe Miocic (UFC 198), Alistair Overeem (Strikeforce: Overeem vs Werdum), Junior dos Santos (UFC 90)
Sterke punten: Werdum is een zeer succesvolle Braziliaanse Jiu-Jitsu vechter. Zo heeft hij tien submission overwinningen op zijn naam staan en weet hij vaak de dominantste grondvechter te zijn. Om zijn spel volledig compleet te maken kent Werdum ook een compleet Muay Thai spel.

Alistair Overeem
Record: 42-15 (1)
Gewonnen van: Fabricio Werdum (Strikeforce: Overeem vs Werdum), Junior dos Santos (UFC on FOX 17), Brock Lesnar (UFC 141), Mark Hunt (UFC 209, Dream 5)
Verloren van: Stipe Miocic (UFC 203), Ben Rothwell (UFC Fight Night 50), Travis Browne (UFC Fight Night 26), Antonio Silva (UFC 156)
Sterke punten: Overeem is een zeer effectieve aanvallende vechter. Vooral zijn trappen en knieën weten veel schade aan te brengen. Ook weet hij zich met stoten prima te redden. De oud kickbokser heeft een handvol submissions op zijn naam staan, echter heeft hij hier na 2009 niets meer van laten zien.

Werdum en Overeem zijn zonder twijfel een van de meest succesvolle atleten van de divisie. De winnaar zal waarschijnlijk een titelgevecht krijgen in de nabije toekomst. Echter is er een kleine kans dat Francis Ngannou hier nog een stokje voor kan steken. Hij staat op 9 september ingeroosterd om te strijden tegen Junior dos Santos.

In het Heavyweight gevecht van UFC 213 zal Overeem geduldig moeten vechten om Werdum slordige fouten te laten maken. Werdum is een agressieve vechter die zo af en toe het grondgevecht opzoekt met zijn handen laag en kin omhoog. Als countervechter weet Overeem hier misschien een antwoord op te geven. Ook worden er weer rake schoppen verwacht. Deze kan mogelijk gevangen en overgenomen worden voor aan takedown. Met het actieve grondgevecht van Werdum zullen submissions achter elke hoek schuilen.

Comments are closed.

Translate »