breaking news

Fabricio Werdum vs. Alexander Volkov fungeert als Main Event voor UFC Londen

February 1st, 2018 | by Redactie

Het heeft ongelooflijk lang op zich laten wachten, maar eindelijk is het Main Event voor UFC Fight Night 127 in Londen, Engeland bekend. Voormalig UFC Heavyweight Kampioen Fabricio Werdum neemt het op tegen de voormalig Bellator MMA en M-1 Global Heavyweight Kampioen Alexander Volkov. Beide mannen ontmoeten elkaar op 17 Maart 2018 in de Octagon van ”The O2”.

Fabricio Werdum (MMA 23-7-1/UFC 11-4-0) is bezig aan zijn tweede run in de UFC. Na vier overwinningen tegen onder andere Roy Nelson en Travis Browne vocht Werdum voor de UFC Interim-Heavyweight titel tegen Mark Hunt. Werdum won via KO in de tweede ronde, en mocht het vervolgens tegen de herstelde kampioen Cain Velasquez opnemen. Werdum versloeg Velasquez in Mexico via een Guillotine Choke Submission en kroonde zich tot kampioen. Werdum werd vervolgens in Brazilië gematcht tegen Stipe Miocic. Werdum was te ongecontroleerd in zijn striking en werd door een harde stoot vol op de kin geraakt door Miocic. Gevolg : Titel kwijt. In zijn op een na recentste optreden won Werdum vrij eenvoudig na drie rondes tegen Travis Browne. Werdum zou het vervolgens tegen Cain Velasquez opnemen, maar dit gevecht ging niet door wegens een blessure van Velasquez. Ben Rothwell werd vervolgens aangewezen als vervanger, maar werd van het gevecht gehaald na een positieve USADA test. Hierdoor werd Werdum ook van de card verwijderd. Pas tijdens International Fight Week 2017 vocht Werdum opnieuw. De zogenaamde ”rubbermatch” tegen Alistair Overeem. Beide mannen vochten tweemaal eerder tegen elkaar. Werdum won in de PRIDE FC organisatie, Overeem deed dat in Strikeforce. Ditmaal was het Overeem die via een Majority Decision er uiteindelijk met de winst vandoor ging en de trilogie in zijn voordeel wist te beslechten. Werdum zou het vervolgens tijdens UFC 216 opnemen tegen Derrick Lewis. Echter trok de Amerikaan zich met een rugblessure drie uur voor het gevecht terug. Werdum accepteerde vervolgens een gevecht tegen Walt Harris diezelfde avond. Werdum won het gevecht betrekkelijk eenvoudig via een Armbar Submission na ongeveer een minuut. Werdum vocht vervolgens een maand later alweer tijdens UFC Sydney op short notice tegen Marcin Tybura. In een zeer matig gevecht van beide kanten wist Werdum via Unanimous Decision de overwinning te pakken.

Alexander Volkov (MMA 29-6/UFC 3-0) is een voormalig M-1 en Bellator MMA Heavyweight kampioen. De 2.01 meter lange Rus wist 22 van zijn 29 overwinningen te eindigen voor de bel (19 KO/TKO en 3 Submission). Volkov begon zijn professionele MMA carrière in 2009. Sindsdien maakte hij furore bij M-1 waarna hij een telefoontje kreeg van Bellator. Daar mocht hij direct meedoen aan het Heavyweight toernooi. Na overwinningen op Brett Rogers en Vinicius Queiroz mocht hij voor de titel vechten. In een spannende partij die de vijf ronden volmaakte wist Volkov tegen Richard Hale aan het langste eind te trekken en mocht zich de Bellator Heavyweight kampioen noemen. Lang kon Volkov er niet van genieten want in zijn eerstvolgende partij verloor hij zijn titel aan Vitaly Minakov via TKO in de eerste ronde. In November 2016 debuteerde Volkov voor de UFC. In een weinig hoogstaande partij wist hij te winnen via een Split Decision tegen Timothy Johnson. Volkov werd vervolgens gematcht tegen Roy Nelson in Kansas City, Missouri. Volkov won dit gevecht via Unanimous Decision. Tijdens UFC Rotterdam in September 2017 vocht Volkov tijdens het Main Event tegen Stefan Struve. Volkov won de partij in de derde ronde via TKO. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus.

Tweet 20

Comments are closed.