breaking news

Fabricio Werdum spreekt over Miocic verlies, TUF 27, UFC Londen en Cain Velasquez

February 21st, 2018 | by Marcel Dorff

Fabricio Werdum is al jaren een van de beste Heavyweights ter wereld. De Braziliaan werd in 2015 UFC Heavyweight Kampioen nadat hij Cain Velaquez versloeg in Mexico. Werdum verloor vervolgens zijn belt aan de huidige Kampioen Stipe Miocic voor eigen publiek in Brazilië. Werdum spreekt tegen Gabriel Carvalho van MMA Brasil voor het eerst openhartig over een aantal onbeantwoorde vragen.

Werdum over zijn verlies tegen Miocic.

“Uiteraard praat ik niet graag over deze ervaring. Alles leek voorspoedig te gaan. Een monumentaal evenement in mijn thuisstad. Voor het eerst in mijn leven was mijn moeder aanwezig in het publiek bij een van mijn gevechten. Ik had over de 250 vrienden die mij steunden die avond. ’s Nachts kon ik nauwelijks slapen omdat er continu mensen over de vloer waren. Ik wist dat ik mijn focus moest houden, want ik heb veel respect voor Stipe Miocic. Echter kon ik die focus niet houden. Alles wat eigenlijk qua omstandigheden in mijn voordeel moest werken zag ik vooral als afleiding. Ik ben iemand die beter presteert voor vijandig publiek. Als je me uitfluit dan zal ik je laten zien dat ik beter ben. Ik was gewoon mijn focus kwijt. Ik ben ervan overtuigd dat als ik wederom voor de titel mag vechten dat ik die belt zal terugwinnen. Ik ken de weg, en ik zal er wederom geraken.”

Werdum over Miocic vs. Cormier.

“Ik zou eigenlijk tegen Stipe Miocic het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter coachen. Echter snap ik de business kant van de organisatie, en snap ik dat de UFC het gevecht tussen Stipe Miocic en Daniel Cormier wil maken. Sowieso gezien beide mannen Kampioenen zijn en ze een groot publiek zullen trekken. Ik kan hier uiteraard niet op wachten. Daarom heb ik het gevecht in Londen tegen Alexander Volkov geaccepteerd. Ik kan niet wachten om te vechten in Londen tegen Volkov en te laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik heb in het verleden een paar keer met Volkov bij Kings MMA getraind. Ik weet wat zijn sterke punten zijn, en ik ben van plan om mijn sterk punt (BJJ) tegen hem te gebruiken. Als ik gezond ben wil ik op dezelfde card als Miocic en Cormier vechten in Juli. Mocht Daniel Cormier eventueel geblesseerd raken dan zou ik alsnog het titelgevecht kunnen vechten.’’

Werdum vs. Velasquez in Juli?

‘’Het gevecht tussen ons tweeën is nu al tweemaal gecanceld. Ik heb tegen de UFC gezegd dat ik een speciale clausule in het contract wil als ik dit gevecht aanneem. Als Cain geblesseerd raakt, of om wat voor een reden dan ook niet vecht dan wil ik mijn gage betaald krijgen. Voor de volledige 100%.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »