breaking news

Fabricio Werdum keert snel terug in de Octagon tegen Marcin Tybura in Sydney

October 11th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist voor de Australische fans een zeer vervelende mededeling gedaan. Mark Hunt is medisch niet in staat om te vechten tijdens het Main Event van UFC Fight Night 121 in Sydney, Australië tegen Marcin Tybura. Hierdoor heeft de UFC voormalig Heavyweight Kampioen Fabricio Werdum naar voren geschoven om in te vallen voor Hunt. Werdum vs. Tybura zal nu als Main Event dienen in de Qudos Bank Arena op 19 November 2017.

Fabricio Werdum (MMA 22-7-1/UFC 10-4-0) is bezig aan zijn tweede run in de UFC. Na vier overwinningen tegen onder andere Roy Nelson en Travis Browne vocht Werdum voor de UFC Interim-Heavyweight titel tegen Mark Hunt. Werdum won via KO in de tweede ronde, en mocht het vervolgens tegen de herstelde kampioen Cain Velasquez opnemen. Werdum versloeg Velasquez in Mexico via een Guillotine Choke Submission en kroonde zich tot kampioen. Werdum werd vervolgens in Brazilië gematcht tegen Stipe Miocic. Werdum was te ongecontroleerd in zijn striking en werd door een harde stoot vol op de kin geraakt door Miocic. Gevolg : Titel kwijt. In zijn op een na recentste optreden won Werdum vrij eenvoudig na drie rondes tegen Travis Browne. Werdum zou het vervolgens tegen Cain Velasquez opnemen, maar dit gevecht ging niet door wegens een blessure van Velasquez. Ben Rothwell werd vervolgens aangewezen als vervanger, maar werd van het gevecht gehaald na een positieve USADA test. Hierdoor werd Werdum ook van de card verwijderd. Pas tijdens International Fight Week dit jaar vocht Werdum opnieuw. De zogenaamde ”rubbermatch” tegen Alistair Overeem. Beide mannen vochten tweemaal eerder tegen elkaar. Werdum won in de PRIDE FC organisatie, Overeem deed dat in Strikeforce. Ditmaal was het Overeem die via een Majority Decision uiteindelijk er met de winst vandoor ging en de trilogie in zijn voordeel wist te beslechten. Werdum zou het vervolgens tijdens UFC 216 opnemen tegen Derrick Lewis. Echter trok de Amerikaan zich met een rugblessure drie uur voor het gevecht terug. Werdum accepteerde vervolgens een gevecht tegen Walt Harris diezelfde avond. Werdum won het gevecht betrekkelijk eenvoudig via een Armbar Submission na ongeveer een minuut. Nu valt hij dus in voor Mark Hunt tijdens UFC Sydney.

Marcin Tybura (MMA 16-2/UFC 3-1) is een Poolse vechter die Kampioen was bij de M-1 Global organisatie. Een van de sterkste (zo niet de sterkste) Russische MMA organisaties. Tybura maakte in 2016 in Zagreb zijn debuut voor de UFC tegen Timothy Johnson. In een erbarmelijk slecht gevecht wist Johnson uiteindelijk als minder slechtere (en dus winnaar) uit de bus te komen. Tybura revancheerde zich vervolgens op fenomenale wijze door Viktor Pesta te verslaan via een perfecte headkick. Tybura zou het vervolgens opnemen tegen Derrick Lewis in de Filipijnen, maar die card werd zoals bekend gecanceld. Vervolgens zou Tybura vechten tegen Luis Henrique de Oliveira. Maar het gevecht werd liefst tweemaal uitgesteld. Ondanks dat vochten beiden mannen tijdens UFC 209 alsnog tegen elkaar. Tybura bleek uiteindelijk te beschikken over een betere conditie dan de Braziliaan en finishte hem in de derde ronde via TKO. Vervolgens mocht Tybura tijdens het UFC evenement in Singapore eerder dit jaar in het Co-Main event vechten tegen voormalig UFC Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski. In een zeer matig tot langdradig gevecht was het uiteindelijk Tybura die met zijn groundgame uiteindelijk de winst via Unanimous Decision wist te pakken.

Translate »