breaking news

Fabricio Werdum en Derrick Lewis kruisen elkaars paden tijdens UFC 216

August 18th, 2017 | by Marcel Dorff

De meest bekende MMA journalist ter wereld Ariël Helwani heeft bekend gemaakt dat Fabricio Werdum op 7 Oktober 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC 216 in Las Vegas, Nevada. De voormalig UFC Heavyweight Kampioen neemt het op tegen de Amerikaan Derrick Lewis. Het Heavyweightgevecht zal plaatsvinden in de T-Mobile Arena. Beide mannen ontmoeten elkaar op de Main Card.

Fabricio Werdum (MMA 21-7-1/UFC 9-4-0) is bezig aan zijn tweede run in de UFC. Na vier overwinningen tegen onder andere Roy Nelson en Travis Browne vocht Werdum voor de UFC Interim-Heavyweight titel tegen Mark Hunt. Werdum won via KO in de tweede ronde, en mocht het vervolgens tegen de herstelde kampioen Cain Velasquez opnemen. Werdum versloeg Velasquez in Mexico via een Guillotine Choke Submission en kroonde zich tot kampioen. Werdum werd vervolgens in Brazilië gematcht tegen Stipe Miocic. Werdum was te ongecontroleerd in zijn striking en werd door een harde stoot vol op de kin geraakt door Miocic. Gevolg : Titel kwijt. In zijn op een na recentste optreden won Werdum vrij eenvoudig na drie rondes tegen Travis Browne. Werdum zou het vervolgens tegen Cain Velasquez opnemen, maar dit gevecht ging niet door wegens een blessure van Velasquez. Ben Rothwell werd vervolgens aangewezen als vervanger, maar werd van het gevecht gehaald na een positieve USADA test. Hierdoor werd Werdum ook van de card verwijderd. Pas tijdens International Fight Week dit jaar vocht Werdum opnieuw. De zogenaamde ”rubbermatch” tegen Alistair Overeem. Beide mannen vochten tweemaal eerder tegen elkaar. Werdum won in de PRIDE FC organisatie, Overeem deed dat in Strikeforce. Ditmaal was het Overeem die via een Majority Decision uiteindelijk er met de winst vandoor ging en de trilogie in zijn voordeel wist te beslechten.

Derrick Lewis (MMA 17-5-0-1/UFC 8-3-0-0) kwam in 2014 de UFC binnen en heeft zich inmiddels opgewerkt tot de Top 10 van de UFC Heavyweight divisie. Lewis won onder meer van Viktor Pesta, Damian Grabowski & Gabriel Gonzaga. In Juli 2016 versloeg hij Roy Nelson via een controversiële split decision. Ondanks dit gegeven mocht Derrick Lewis tijdens UFC Albany het Main Event voor zijn rekening nemen tegen Shamil Abdurakhimov. In een werkelijk tenenkrommend slecht gevecht wist Lewis in de vierde ronde (nadat hij de eerste drie rondes verloren had) Abdurakhimov te finishen via TKO. Lewis werd vervolgens gekoppeld aan Travis Browne op de Main Card van UFC 208. Echter zat UFC Fight Night 105 in Canada zonder Main Event waarna het gevecht als Main Event naar de Canada card ging. Browne won de eerste ronde van Lewis die duidelijk een aangeslagen indruk maakte. Echter liet Browne achterwege Lewis te finishen, en dat deed Lewis niet. Lewis sloeg Browne KO in de tweede ronde en pakte dus opnieuw een overwinning. Echter werd zijn 5-fight winstreak uiteindelijk doorbroken door Mark Hunt. Hunt had een betere conditie dan Lewis en wist de Amerikaan te verslaan via TKO. Lewis was voordat hij in 2014 bij de UFC tekende de Legacy FC Heavyweight Kampioen.

Comments are closed.

Translate »