breaking news

Fabricio Werdum bevestigd rematch tegen Cain Velasquez tijdens UFC 207

October 6th, 2016 | by Marcel Dorff

Tijdens het laatste UFC evenement van het jaar zullen Fabricio Werdum en Cain Velasquez het tegen elkaar opnemen. Fabricio Werdum bevestigde dit via het Instagram account van zijn trainer Rafael Cordeiro. Later werd het ook bevestigd door de Braziliaanse ESPN. Het evenement met vind plaats op 30 December 2016 in de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada.

Fabricio Werdum (MMA 21-6-1/UFC 9-3-0) is bezig aan zijn tweede run in de UFC. Na vier overwinningen tegen onder andere Roy Nelson en Travis Browne vocht Werdum voor de UFC Interim-Heavyweight titel tegen Mark Hunt. Werdum won via KO in de tweede ronde, en mocht het vervolgens tegen de herstelde kampioen Cain Velasquez opnemen. Werdum versloeg Velasquez in Mexico via een Guillotine Choke en kroonde zich tot kampioen. Werdum werd vervolgens in Brazilië gematcht tegen Stipe Miocic. Werdum was te ongecontroleerd in zijn striking en werd door een harde stoot vol op de kin geraakt door Miocic. Gevolg : Titel kwijt. In zijn meest recente optreden won Werdum vrij eenvoudig na drie rondes tegen Travis Browne. Nu dus de rematch tegen Velasquez.

Cain Velasquez (MMA 14-2/UFC 12-2) staat inmiddels al bijna weer 6 jaar aan de top in de UFC Heavyweight divisie. Velasquez werd tweemaal kampioen binnen de UFC. Zijn eerste titel won hij in 2010 door Brock Lesnar in de eerste ronde via TKO te finishen. Vervolgens verloor Velasquez zijn titel tegen Junior Dos Santos via KO in de eerste ronde, maar pakte hij zowel in de rematch als in de derder wedstrijd zijn revanche tegen de Braziliaan. Velasquez getergd door blessures verloor zoals eerder gezegd vervolgens van Fabricio Werdum. Afgelopen Juli vocht Velasquez tegen Travis Browne. Velasquez finishte Browne in de eerste ronde via TKO.

14608122_1335911469761329_211906720_n

Leave a Reply

Translate »