breaking news

Eyevan Danenberg vs. Cédric Doumbé tijdens GLORY 53 in Lille

April 1st, 2018 | by Stefan Van Erp
Eyevan Danenberg vs. Cédric Doumbé tijdens GLORY 53 in Lille
GLORY
0

Eyevan Danenberg gaat het opnemen tegen voormalig Welterweight kampioen Cedric Doumbe tijdens GLORY 53 in Lille op 12 mei aanstaande. Danenberg won onlangs het Welterweight Contender toernooi en lijkt met een overwinning op Doumbe erg dicht bij een titelgevecht te zitten. Cédric Doumbé verloor zijn laatste twee partijen tegen respectievelijk Murthel Groenhart en Alim Nabiyev.

Eyevan Danenberg (28-6-0/GLORY 5-1-0) is de huidige nummer 5 gerankte Welterweight in GLORY. Danenberg traint bij Clyde Petres in Hoorn en vecht sinds 2016 voor GLORY. Tijdens zijn debuut voor de promotie wist Danenberg tegen Maximo Suarez te winnen via een Decision. Daarna nam Danenberg het op tegen de sterke Karim Benmansour en kwam net te kort via een Split Decision. Danenberg twijfelde openlijk aan zijn motivatie om door te gaan. Echter wist hij de knop om te zetten en wist op overtuigende wijze zijn partijen tegen respectievelijk Wellington Uega in Amsterdam via TKO en Jamie Bates te winnen. Danenberg, die 13 van zijn 28 overwinningen vroegtijdig wist te eindigen nam deel aan het Welterweight Contender toernooi in Rotterdam. Het toernooi begon voor Danenberg tegen de sterke Muay Thai vechter Jimmy Vienot. Danenberg won via een Decision en mocht door naar de finale. In de finale stond Danenberg tegenover Thongchai Sitsongpeenong. De sterke Thai probeerde Danenberg te verrassen met zijn harde trappen maar Danenberg bleef scherp en wist met zijn goede bokstechnieken de Thai te verslaan via een Decision. Met deze overwinning heeft Danenberg zich uitdrukkelijk in de kijker gevochten voor een titelgevecht.

Cédric Doumbé (46-12-0/GLORY 5-3-0) debuteerde voor GLORY in 2015 tegen Yoann Kongolo. Hij verloor deze partij via een Unanimous Decision. Daarna nam hij het op tegen Murthel Groenhart. Deze wist hij winnend af te sluiten via een Unanimous Decision. GLORY vond Doumbe rijp voor een titelgevecht en dit gevecht kwam er dus in december 2016 tijdens GLORY 36 in Oberhausen. Doumbe won en verdedigde daarna zijn titel succesvol in een rematch tegen Yoann Kongolo tijdens GLORY 39 in Brussel. Daarna nam Doumbe het op tegen Holzken in een rematch voor eigen publiek in Parijs. Wederom was de jury niet unaniem en ging de Split Decision overwinning na de volle 5 ronden naar Doumbé. Vervolgens was het aan Murthel Groenhart om voor de titel tegen Doumbé te vechten. In een spannende rematch wist Groenhart via een Split Decision aan het langste eind te trekken en was Doumbé zijn titel dus kwijt. Waar velen misschien een rematch hadden verwacht toverde GLORY een konijn in de vorm van Yohan Lidon uit de hoge hoed. Deze partij werd gevochten in Lyon tijdens GLORY 47 en werd vrij eenvoudig gewonnen door Doumbé via een Unanimous Decision. Vervolgens nam Doumbé het op tegen een van de andere toptalenten uit de divisie. Alim Nabiyev staat net als Doumbé bekend om zijn gevoel voor show. Dit bleek ook in de partij tijdens GLORY 51 in Rotterdam. Doumbé had het moeilijk en verloor via een split decision waardoor een titelgevecht wat verder uit zicht is geraakt.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »