breaking news

Eyevan Danenberg tegen Alim Nabiyev tijdens GLORY 59 Amsterdam

August 23rd, 2018 | by Stefan Van Erp
Eyevan Danenberg tegen Alim Nabiyev tijdens GLORY 59 Amsterdam
GLORY
0

Eyevan Danenberg neemt het op tegen Alim Nabiyev tijdens GLORY 59 in Amsterdam op 29 september aanstaande. Danenberg won onlangs het Welterweight Contender Toernooi in Rotterdam en is dichtbij een titelgevecht. Nabiyev vocht onlangs voor de titel tegen Harut Grigorian in Birmingham. De nummer 1 gerankte Nabiyev verloor via een Unanimous Decision. 

Alim Nabiyev (KB 49-7-0. GLORY 3-1-0) is een 23-jarige Azerbeidjaans-Russische-Oekraïense vechter en traint momenteel in Rusland. Nabiyev kan zich beroepen op een CV dat onder meer de IFMA-, WMF- en WMC-wereldtitels en overwinningen op Yohan Lidon, Jamie Bates en Chad Sugden bevat. Nabiyev heeft van zijn 56 professionele overwinningen er 21 weten te winnen via KO/TKO. In zijn eerste partij voor GLORY wist Nabiyev winnend af te sluiten tegen de Fransman Jimmy Vienot via Split Decision. Daarna nam Nabiyev het op tegen Nieky Holzken tijdens GLORY 49 in Rotterdam. In een attractieve partij wist Nabiyev de overwinning naar zich toe te slepen via een Decision. Tijdens de mediascrum na GLORY Rotterdam gaf Nabiyev aan klaar zijn voor de titel te vechten. Eerst moest daar, wederom in Rotterdam,  voor afgerekend worden met Cedric Doumbé. In een spannend gevecht liet Nabiyev zien dat hij klaar is voor een titelgevecht. Hij won via een Split Decision en mocht vervolgens voor de titel gaan vechten tegen Harut Grigorian in Birmingham tijdens GLORY 54. In een partij over de volle 5 ronden kwam Nabiyev te kort en verloor via een Decision.

Eyevan Danenberg (KB 28-6-0/GLORY 5-1-0) is de huidige nummer 4 gerankte Welterweight in GLORY. Danenberg traint bij Clyde Petres in Hoorn en vecht sinds 2016 voor GLORY. Tijdens zijn debuut voor de promotie wist Danenberg tegen Máximo Suárez te winnen via een Decision. Daarna nam Danenberg het op tegen de sterke Karim Benmansour en kwam net te kort via een Split Decision. Danenberg twijfelde openlijk aan zijn motivatie om door te gaan. Echter wist hij de knop om te zetten en wist op overtuigende wijze zijn partijen tegen respectievelijk Wellington Uega in Amsterdam via TKO en Jamie Bates te winnen. Danenberg, die 13 van zijn 28 overwinningen vroegtijdig wist te eindigen nam deel aan het Welterweight Contender toernooi in Rotterdam. Het toernooi begon voor Danenberg tegen de sterke Muay Thai vechter Jimmy Vienot. Danenberg won via een Decision en mocht door naar de finale. In de finale stond Danenberg tegenover Thongchai Sitsongpeenong. De sterke Thai probeerde Danenberg te verrassen met zijn harde trappen maar Danenberg bleef scherp en wist met zijn goede bokstechnieken de Thai te verslaan via een Decision. Met deze overwinning heeft Danenberg zich uitdrukkelijk in de kijker gevochten voor een titelgevecht. Danenberg zou daarna aanvankelijk vechten tegen Cedric Doumbé in Lille. Echter gooide een handblessure roet in het eten en kon Danenberg daar niet vechten.

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »