breaking news

EXCLUSIEF: Misha Cirkunov treft Jimmy Crute tijdens UFC Vancouver

June 18th, 2019 | by Redactie
EXCLUSIEF: Misha Cirkunov treft Jimmy Crute tijdens UFC Vancouver
UFC
0

De UFC heeft zal een Light-Heavyweight gevecht gaan toevoegen aan de UFC Fight Night 158 card in Vancouver, British Columbia, Canada. Zo weten bronnen ons te melden. De Canadese Let Misha Cirkunov keert terug in de Octagon tegen de Australiër Jimmy Crute in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Rogers Arena op de Main Card. Het evenement zal plaatsvinden op 14 September 2019.

Misha Cirkunov (MMA 14-5/UFC 5-3) is een van de grootste talenten sinds jaren in de UFC Light-Heavyweight divisie. Cirkunov kwam in 2015 de UFC binnen waar hij Daniel Jolly versloeg via KO in de eerste ronde. Cirkunov kreeg vervolgens Alex Nicholson tegenover zich. Nicholson kwam in een soort van neckcrank/facecrank vast te zitten waarna zijn kaak brak en de Amerikaan aftikte. In Juni 2016 werd de Moldaviër Ion Cutelaba via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde verslagen. Drie op een rij en alle drie finishes. De UFC matchte Cirkunov tegen de Oekraïner Nikita Krylov. Cirkunov sloeg Krylov ”aan” vlak voor het einde van de eerste ronde en finishte het gevecht uiteindelijk via een Guillotine Choke. Cirkunov wist daarmee vier finishes in vier gevechten te realiseren en de Top 8 van de divisie binnen te komen. Even leek het erop dat vastlopende contractonderhandelingen er voor zouden zorgen dat Cirkunov via een achterdeur de organisatie zou verlaten. Uiteindelijk kwamen beide partijen toch tot elkaar waardoor de UFC het toptalent binnenboord kon houden. Cirkunov werd gematcht tegen de Zwitser Volkan Oezdemir tijdens het Co-Main Event van UFC Stockholm in Mei 2017. Cirkunov leek het gevecht snel te willen beslissen en trakteerde Oezdemir op een barrage aan stoten. Echter wist Oezdemir dit goed te verdedigen, en een perfecte korte stoot achter het oor van Cirkunov te plaatsen. Hierdoor ging Cirkunov neer en KO. Voor Cirkunov de eerste setback in zijn UFC carrière. Echter kwam daar in December 2017 nog een achteraan. Cirkunov verloor via TKO in de eerste ronde van Glover Teixeira, en heeft nu twee gevechten achter elkaar verloren. Die barrière wist Cirkunov in Oktober 2018 eindelijk te doorbreken. Tijdens UFC Moncton werd via een Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde op een indrukwekkende manier afgerekend met de Amerikaan Patrick Cummins. Cirkunov zou het vervolgens in Las Vegas op gaan nemen tegen Ovince St.Preux tijdens UFC 235. Echter raakte de Amerikaan geblesseerd waardoor de UFC Johnny Walker als vervanger wist te vinden. Cirkunov verloor vroeg in de eerste ronde na een Flying Knee van Walker via TKO.

Embed from Getty Images

Jimmy Crute (MMA 10-0/UFC 2-0) is een Australische MMA vechter die sinds 2016 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Crute maakte zijn debuut bij de HEX Fight Series in Melbourne, Australië en was een van de topvechters van die organisatie. Na drie overwinningen kreeg Crute iets meer dan een jaar nadat hij Pro werd een titelgevecht aangeboden. Crute won de HEX Fight Series titel door Ben Kelleher via Arm Triangle Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Crute zou de titel verdedigen tegen Steven Warby en Doo Hwan Kim. Crute kreeg vervolgens als enige Australiër de kans om zijn kunsten te tonen tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Crute nam het op tegen Chris Birchler. Crute vocht sterk en won via KO in de eerste ronde. Dit leverde ”The Brute” een contract op bij de UFC. Zijn debuut maakte Crute in December 2018 tijdens UFC Adelaide. Via een Kimura Submission laat in de derde ronde wist Crute de Schot Paul Craig te verslaan en zo zijn eerste overwinning in de Octagon te pakken. Crute werd vervolgens tijdens UFC 234 gematcht tegen Ryan Spann. Echter raakte Spann geblesseerd waarna Sam Alvey de tegenstander werd. Crute wist Alvey vroeg in de eerste ronde knockdown te slaan en finishte uiteindelijk het gevecht via TKO.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.