breaking news

(Exclusief Interview) Ramiz Brahimaj, de ruwe diamant van Fortis MMA

May 29th, 2019 | by Marcel Dorff
(Exclusief Interview) Ramiz Brahimaj, de ruwe diamant van Fortis MMA
Interview
0

In 2016 richtte Sayif Saud de gym Fortis MMA op in Dallas, Texas. In minder dan drie jaar tijd is Fortis MMA uitgegroeid tot een van de snelst groeiende gyms tot over de hele wereld. Fortis MMA is het thuis van veel talentvolle MMA vechters. Voormalig Brave CF Kampioen Abdul-Kareem Al-Selwady, TUF winnares Macy Chiasson en nog veel meer vechters training in Dallas bij Fortis. De gym is ook een van de meest succesvolle gyms in twee seizoenen Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Vechters als Ryan Spann, Alonzo Menifield, Steven Peterson, Charles Byrd en Geoff Neal zitten inmiddels allemaal in de UFC. Vandaag hadden we een interview met een van de grootste talenten die op 25 Juni gaat strijden voor een UFC contract. Ramiz Brahimaj, geboren in The Bronx met Kosovaars-Albanees bloed zal net als zijn teamgenoot Miles Johns vechten om via de DWTNCS de UFC binnen te komen. Hij zal het gaan opnemen tegen Miguel Baeza in de Welterweight divisie.

Kun je ons iets meer over jezelf vertellen? Over je achtergrond en waarom je Mixed Martial Arts bent gaan beoefenen?
– Toen ik nog klein was deed ik al aan boksen en karate. Ik ben opgegroeid in The Bronx waardoor mijn vader wilde dat ik mezelf kon beschermen. Toen ik naar de middelbare school ging begon ik steeds vaker te trainen. Alle facetten van het spelletje. Maar mijn eerste amateur partij had ik pas nadat ik mijn basis-en baan training voor het leger had afgerond. Toen ik nog met die training bezig was kreeg ik een telefoontje van mijn ouwe coach. Hij vroeg me (aangezien ik nog maar een week training had) of ik interesse had om binnen een maand te vechten. Vanaf dat moment was ik verkocht aan het spelletje.

Op dit moment is het Ramadan. Je bent gelovig en doet mee aan de Ramadan. Met de voorbereiding op het gevecht op dit moment, ziet je dag er anders uit dan normaal?
– Ja, ik doe inderdaad als gelovig Moslim mee aan de Ramadan. Ik doe echter gewoon wat ik altijd doe. Ik train gewoon, er veranderd weinig. Misschien kleine dingen, maar niets noemenswaardigs.

Je zal de Octagon instappen op 25 Juni aanstaande tijdens de DWTNCS. Wat was je reactie toen je hoorde dat je zou gaan strijden voor een UFC contract?
– Ik was uiteraard heel erg blij toen ik het nieuws kreeg. Ik heb hier erg hard voor gewerkt en zie dit als een zeer grote kans. Ik ben gezegend dat ik mag gaan proberen mijn leven te veranderen en te doen waar ik van hou.

Je vecht ook nog een het Main Event van de avond. Wat verwacht je van het gevecht en wat weet je van je tegenstander Miguel Baeza?
– Ik verwacht een zeer goed gevecht. Ik heb een zeer taaie tegenstander en hij is goed allround.

Heb je voor dit gevecht nog op specifieke dingen getraind?
– Ik focus mezelf altijd op het totaalplaatje in het MMA. Dus ik heb niet echt iets specifieks getraind. Uiteraard maken we wel per gevecht aanpassingen wanneer het nodig is.

De Dana White’s Tuesday Night Contender Series worden ook wel eens de Fortis MMA Tuesday Night Contender Series genoemd aangezien jullie zoveel succes hebben in deze show. Heel veel vechters hebben in 2017 en 2018 contracten bij de UFC gekregen. Wat of wie is het geheim achter het succes van Fortis MMA?
– Het geheim is hard werk, vastbeslotenheid en wilskracht. Iedereen draagt hier zijn steentje aan bij. We zijn er altijd voor elkaar. En uiteraard onder de leiding van onze Coach Sayif Saud zijn we in staat geweest om deze mijlpalen te bereiken.


(Ramiz Brahimaj & Miles Johns/Foto van Johns’ IG.)

Je teamgenoot en LFA Kampioen Miles Johns zal op dezelfde avond als jij de show openen. Wat verwacht je van zijn gevecht en is het voordelig voor je om iemand bij je te hebben die avond waarmee je al veel meegemaakt hebt die net als jouw hetzelfde doel heeft?
– Ik verwacht dat Miles een goede performance zal neerzetten zoals altijd. Ik train altijd met hem. Hij is een geweldige teamgenoot en een fenomenale vechter. Ik verwacht een mooie prestatie van hem. Als we allebei winnen en eveneens het contract in de wacht slepen zou fantastisch zijn.

Je coach Sayif Saud startte Fortis MMA in 2016 en is een van de meest getalenteerde teams in de VS. Wat is het geheim van Saud dat hij al deze getalenteerde vechters onder zijn hoede heeft?
– Coach Sayif zit al heel erg lang in de MMA game. Onze gym opende in 2016, echter hebben we al jarenlang hard gewerkt. We werken hard, voorkomen problemen en bereiken onze doelen. Sayif’s gameplans werken en zijn kennis van zaken hebben we allemaal voordeel van. Hij is meesterlijk in wat hij doet.


(Ramiz Brahimaj & Sayif Saud/Foto van Saud’s IG).

Austin Lingo is een van je teamgenoten die ook heel hard aan de weg timmert en eveneens wordt gezien als een groot talent. Kunnen we hem ook in de DWTNCS verwachten?
– Austin Lingo is a BEAST!! Hij is een sensationele vechter. Ik heb geen twijfel dat hij via de DWTNCS of zelf direct de UFC in zal komen. Het is slechts een kwestie van tijd.

Ik heb geen idee of je aan voorspellingen doet, maar vertel de mensen wat ze van je kunnen verwachten op 25 Juni.
– Met Gods wil zal het een geweldig gevecht zijn waar ik als winnaar uit zal komen.

Ramiz, bedankt voor je tijd. We wensen je veel succes en als je nog mensen wil bedanken, ga je gang.
– Ik wil graag God bedanken, mijn team Fortis MMA, mijn “Strength & Conditioning” coach Mike Scaccia en “fit.meals.prep” voor het altijd verzorgen van mijn eten.

Volg Ramiz Brahimaj on Social Media.
Twitter.
Instagram.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »