breaking news

Exclusief interview Anthony Engelen: “Ik breng altijd een mooie partij”

March 12th, 2019 | by Redactie
Exclusief interview Anthony Engelen: “Ik breng altijd een mooie partij”
ONE Championship
0

Tijdens ONE: Warrior’s Dream verloeg Anthony Engelen zijn tegenstander met een submission in de eerste ronde. Dit deed hij slechts 8 dagen na een snoeiharde head-kick knock-out overwinning in de kooi van Singapore. Engelen stapt op 31 maart voor de negende keer op het canvas van ONE: Championship. Hij vecht tegen de sterke Braziliaanse Jiu Jitsu vechter Garry Tonon. Wij spraken Anthony Engelen over zijn voorbereidingen en de toekomst van de promotie.

Powered by Aiki Budo.

Je staat ingeroosterd op de grootste ONE: Championship kaart in de geschiedenis van de promotie. Hoe heb je het voor elkaar gekregen om hierop te staan?

Ik denk dat ik toch een zekere indruk heb gemaakt in mijn laatste paar partijen. Ik werk al best wel lang met ONE: Championship samen en ik heb altijd een goede relatie met ze gehad. Win or lose ik breng altijd een mooie partij. Ik denk dat, dat iets is wat ze zeker nodig hadden voor hun kaart in Japan.

Je staat ingeroosterd om te vechten tegen Garry Tonon. Dit is een zeer ervaren Braziliaanse Jiu-Jitsu vechter met veel grote prijzen op zijn naam. Houd je hier veel rekening mee tijdens je voorbereidingen? 

Garry is in mijn optiek de beste grappler van de wereld. Ik ben in ieder geval niet van plan om dag in en dag uit op mijn defense te trainen. De manier waarop ik hier rekening houd, is net als wanneer ik vecht tegen iemand anders. Het gevecht zal staande beginnen en tijdens elk gevecht kan het gevecht naar de grond gaan. Tegenwoordig is elke MMA vechter op dit niveau skilled genoeg om een goed staand gevecht te kunnen leveren, maar ook om een goed grondgevecht te kunnen leveren. Natuurlijk zien hier een paar uitschieters zoals Garry.
Ik train gewoon hoe ik train zodat ik op elk aspect voorbereid ben.

Train je ook ditmaal weer bij Bali MMA?

Ik train full-time bij Bali MMA.

Wat maakt het trainen bij Bali MMA zo goed, en met wie train je daar?

Er zijn een aantal factoren wat Balie MMA zo goed maakt. En dat is onder andere het feit dat er heel veel sterke trainingspartners zijn zoals Andrew en Anthony Leone. De mede-eigenaren, coach Donny voor worstelen, coach Mike voor de striking. Er lopen op ieder moment van de dag drie of vier highlevel blackbelts rond.
Mijn trainingspartners zijn allemaal vechters die bij verschillende organisaties zitten. Zoals ONE: Championship, Bellator MMA, Invicta FC, ABC, ONE PRIDE Indonesia, UFC en Glory Kickboxing. Het is een hele goede en sterke mix. Iedere dag zijn er wedstrijdvoorbereidingen. Het tempo en het niveau is hoog. Dat is precies wat ik nodig heb.

Je heb je 6-fight contract in oktober 2018 getekend. Op dit tempo ben je hier zo doorheen. Was het vooraf je doel om zo actief te zijn op de wedstrijdmat? 

We zijn nu vier a vijf maanden verder en ik heb mijn vierde gevecht al. Ja dan ben ik er inderdaad zo doorheen. Ik ben een professionele MMA vechter, en dit is wat ik doe, en dat doe ik met plezier. Als mijn lichaam het toelaat, dan ben ik er altijd voor om het contract te tekenen voor de volgende pot.

Tijdens ONE: A New Era maken Demetrious Johnson en Eddie Alvarez hun debuut bij de organisatie. Hoe verwacht jij dat beide mannen presteren?

Ze gaan hun debuut maken. Ik verwacht dat beide heren een mooie prestatie gaan neerzetten. De tegenstander van Demetrious Johnson ken ik niet. De tegenstander van Eddie Alvarez ken ik wel. Ik heb hem vaak zien vechten. Het is een sterke tegenstander, snel en heeft veel kracht in zijn stoten. We gaan het zien. Het wordt sowieso een mooie partij.

Demetrious Johnson leek te sterk te zijn voor de UFC. Verwacht jij dat ONE hem de nodige uitdagingen kan bieden? 

Demetrious heeft zijn laatste partij verloren tegen Henry Cejudo. In ONE: Championship, zeker in zijn gewichtsklasse zitten een paar hele goede jongens. Het zal zeker niet makkelijk voor hem worden. Aan het einde van de dag, is en blijft het een gevecht. Alles kan gebeuren in de kooi. Zo simpel is het.

Het is voor het westerse publiek lastig te voor te stellen hoe groot ONE: Championship is. Kan je de promotie daar vergelijken met de UFC? 

De UFC is absoluut de grootste promotie van de wereld. Het fijne van het wonen in Indonesië is dat het iedere week gratis wordt uitgezonden op Fox Sports Asia. Tegenwoordig kunnen we wel stellen dat ONE: Championship misschien wel de tweede van de wereld is. Als je alleen al kijkt naar het aantal events, de aantal kijkers, de goed gevulde stadions, de kampioenen, de sterren die voortgekomen zijn uit ONE: Championship. Ze zijn gewoon erg groot. Ik denk dat we kunnen zeggen dat ze op de tweede plek komen op dit moment.

Wij wensen Anthony Engelen veel succes tijdens zijn volgende partij in Japan.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Tweet 20

Comments are closed.