breaking news

Exclusief Interview Aljamain Sterling : ”To fight for the title in 2017 is the ultimate goal.”

January 17th, 2017 | by Marcel Dorff

Gisteren hadden we een interview met UFC Bantamweight Contender Aljamain ”Funk Master” Sterling. Sterling heeft een MMA record van 12-1 (UFC 4-1) en traint bij Serra-Longo Fight Team (LAW MMA & Serra BJJ). Aljamain Sterling neemt het volgende week zaterdag tijdens UFC on FOX 23 in Denver, Colorado op tegen de Braziliaan Raphael Assuncao. In dit interview praten we over zijn aankomende gevecht, over zijn toekomst in de Bantamweight divisie en over nog veel meer dingen.

Allereerst Aljamain bedankt voor je tijd en hoe gaat het met je?
– Het gaat goed ik ben net gaan lunchen.

Ik bedoelde eigenlijk hoe is het met je in aanloop naar het gevecht tegen Raphael Assuncao?
– Het gaat goed. Trainingskamp ging naar behoren. Mijn gewicht is goed op dit moment. Ik heb veel zin om ervoor te gaan tegen Assuncao.

Je gevecht tegen Assuncao zou eigenlijk in December 2016 plaatsvinden in Albany, New York. Maar je werd van de card afgehaald. Volgens jouzelf een kleine blessure. Wat was er precies aan de hand?
– Het was meer de commissie die zich zorgen maakte. Ze moeten zich aan bepaalde richtlijnen houden. Ze zijn erg voorzichtig in New York, maar ze moeten meer kijken naar andere commissies want als ze zo voorzichtig blijven gaan er nog genoeg vechters niet ‘’gecleared’’ worden om te vechten. Maar als het aan mij had gelegen had ik 100% op die card kunnen vechten. New York is gewoon wat moeilijk qua dit soort dingen op het moment.

In hoeverre was je teleurgesteld dat je niet op de UFC 205 card stond in New York, of had je toen nog steeds last van die armblessure?
– Nee, ik was gecleared. Ik was fit en gezond. Ik had heel graag in New York op de UFC 205 card gevochten. Het is uiteraard een droom van me om in mijn thuisstaat te vechten voor mijn fans. Helaas is dit niet gelukt.

De indeling van de gevechten zijn nog niet bekend, maar denk je dat je gevecht tegen Assuncao deel uitmaakt van de Main Card?
– Ik hoop het wel, maar ik ga er niet vanuit. We komen beiden af van een verliespartij. Raphael zelf is niet echt een ‘’needle mover’’ maar we zullen zien wat er gaat gebeuren.

Ben je ook tevreden met een Featured FightPass Prelim, dit krijgt ook steeds meer exposure en heeft tegenwoordig een eigen commercial om het te promoten.
– Serieus? Dat is leuk om te horen, dat wist ik niet. Maar ik hoop toch stiekem wel op een Main Card gevecht. Dan kan ik dat eindelijk van mijn bucket list afstrepen.

Laten we even terug in de tijd gaan. Je vocht tegen Bryan Caraway en verloor een Split Decision. Waar denk je dat je op dit moment gestaan had in de divisie als je dat gevecht winnend had afgesloten?
– Ik denk dat ik dan nog sowieso een gevecht nodig had gehad om een titelgevecht te krijgen. Dan zou het dus een Split Decision overwinning zijn geweest, en ik ben niet het type die dan gaat roepen van kijk eens hoe geweldig ik dit gedaan heb. Ik wil duidelijk de winnaar zijn in een gevecht. Dát is belangrijk.

Hoe heb je eigenlijk zelf het gevecht tegen Bryan Caraway gescoord?
– Na het terug te hebben gekeken vond ik zelfs dat ik gewonnen had. Tijdens het gevecht zelf had ik het gevoel dat hij me veel langer had gecontroleerd op de grond dan daadwerkelijk ook was gebeurd. Voor mijn gevoel heb ik de tweede ronde gedomineerd tot anderhalve minuut voor het einde waar hij me naar de grond haalde. Waar hij vervolgens totaal geen schade heeft aangericht, dus ik snap niet hoe hij die ronde heeft gewonnen. Het kon hooguit een 10-10 ronde zijn, al was ik de enige die überhaupt iets van stoten heeft weten te landen. De tweede en derde ronde waren zeer close, en de eerste ronde was zeer eenzijdig voor mij.

De UFC heeft in Februari en April evenementen gepland voor Brooklyn, New York en Buffalo, New York. Mocht alles goedgaan tegen Assuncao zou je dan graag op een van die twee cards vechten?
– Ik sta open voor alles op dit moment. Maar goed UFC 208 is twee weken na mijn gevecht tegen Assuncao, dus ik weet niet of dat mogelijk zou zijn. Ik heb altijd de pech dat ik uit gevechten kom met blessures. Al heb ik vroeger vaker kort op elkaar gevochten. Maar mocht ik mijn tegenstander over twee weken snel finishen dan lijkt met UFC 210 in April overigens ook absoluut een optie. Al wil ik misschien ook wel eerder terug in de Octagon stappen. Maar zoals ik al zei het ligt aan bepaalde factoren.

Wat vind je ervan dat Dana White zowel Floyd Mayweather Jr. als Conor McGregor 25 miljoen dollar heeft geboden voor een eventueel gevecht tussen beiden. De meeste MMA vechters verdienen niet eens een gedeelte van dit bedrag. Hoe kijk jij hier tegenaan?
– Ik vind het niet erg. Het laat zien dat het geld er wel is. Dat was wel duidelijk nadat de UFC afgelopen zomer voor een groot bedrag verkocht werd. McGregor verdiend erg veel, het is beter dat in ieder geval iemand dit soort bedragen verdiend dan niemand. Nu weten we in ieder geval dat het geld er wel is. Ik hoop alleen dat het verschil qua top en de gewone vechter iets korter naar elkaar groeit. Andere vechters stoppen ook hun ziel en zaligheid in de sport en werken ook keihard. Ik hoop dat het beetje bij beetje omhoog gaat.

Terug naar je gevecht tegen Assuncao. Wat verwacht je van dit gevecht, en waar ben je naar opzoek in dit gevecht?
– Uiteraard hoop ik op een snelle finish. Dat is altijd het doel. Mijn gameplan is ‘’to put this leather on his face and put my shin in his neck’’. En ben benieuwd wat er dan gebeurd, hoeveel hij kan verdragen.

Als Bantamweight vechter kijk je uiteraard met een speciaal oog naar je concurrentie. Wat vond je van het titelgevecht tussen Cruz en Garbrandt?
– Het was een fantastisch gevecht. Vergelijkbaar met Cruz vs. Dillashaw maar dan andersom. Garbrandt nam eigenlijk de rol van Cruz over en counterde vooral, terwijl Cruz continu probeerde hem achterna te komen. Normaal is dit juist omgedraaid. Mocht er een rematch komen denk ik dat Cruz het totaal anders zou aanpakken, maar dat is mijn mening. Het is wel een geweldige prestatie van Cody geweest. Ik had het niet op deze manier verwacht.

Er is pas bekend gemaakt dat Cody Garbrandt en TJ Dillashaw als coaches zullen fungeren tijdens TUF 25. Dit betekend waarschijnlijk ook dat beiden tegen elkaar zullen vechten. Hoe zie jij dit gevecht verlopen?
– Geen idee. Ze behoren beiden tot de beste vechters van deze gewichtsklasse. Voormalig teamgenoten. Ik heb veel verhalen gehoord over wie van wie won in training en wie KO werd geslagen door wie. Gaat een goede show worden en een gevecht dat zeker goed zal verkopen. Ik verwacht dat Garbrandt hem een beetje zal gaan uitdagen waarop Dillashaw zal reageren. Maar ik kijk zeker uit naar dit gevecht, en ondertussen hoop ik zelf nog 1 á 2 overwinningen te pakken om vervolgens tegen de winnaar te mogen vechten.

Zojuist is ook bekend geworden dat je broertje Troy Sterling zijn Pro-MMA debuut zal maken op de aankomende Cage Fury FC card. Wat kun je daarover vertellen?
– Hij vecht tegen een jongen die een 2-0 record heeft. Ik heb er veel vertrouwen in. Al zijn er tegenwoordig geen makkelijke gevechten meer als je op dit level zit. Het gaat erom wie zijn huiswerk goed doet, wie de juiste dingen doet. Maar ik verwacht dat mijn broertje zijn debuut zal winnen.

Wat voor een soort vechter is je broertje? Bijvoorbeeld in vergelijking met jezelf.
– Hij is een ‘’freestyle’’ vechter. Hij doet wat hij moet en wil doen. ‘’He goes with the flow’’. Ik denk dat dat is waar MMA voor staat. Er bestaan eigenlijk geen gameplans, ja tot een bepaald moment totdat je geraakt wordt. Dan veranderd dat. En dan gaat het erom om de juiste keuzes te maken. Hij heeft een sterke worstelachtergrond en is ook erg sterk in het ‘’pakken’’ van de rug. Het gaat een interessant gevecht worden. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit.

Je hebt een hele leuke Vlogserie op je YouTube kanaal ‘’Feeding the Streets’’ kun je er iets meer over vertellen?
– Ja, zeker. Ik ben er niet zolang geleden mee begonnen. Het is eigenlijk een soort documentaire over mijn leven waar ik laat zien wat ik meemaakt en de leuke dingen die ik op dit moment allemaal doe. Zodat mijn fans dit ook kunnen zien. Al wordt het misschien nog niet door heel veel mensen bekeken, het is voor mezelf ook leuk om later terug te kijken wat mijn MMA carrière allemaal qua leuke dingen met zich mee heeft gebracht. Het is echt en authentiek, het is niet geknipt of bewerkt, je ziet de echte Aljamain Sterling. Geen censuur, wat er gezegd wordt blijft erin. Ik krijg er steeds meer positieve reacties op, mensen waarderen het meer dan bijvoorbeeld ‘’TheMacLife’’. Het is een andere manier van leven. Ik denk dat iedereen met 1 miljoen dollar zijn levensstijl entertaining kan laten uitzien. In referentie naar Conor McGregor. We zijn verschillend in het feit dat het niet altijd over geld gaat, het heeft gewoon een andere vibe en mensen vinden het leuk om naar te kijken.

Maak je die video’s met Al Iaquinta nog waar je de UFC gevechten voorspeld?
– Dat gaat de laatste tijd helaas heel erg moeilijk. Ik heb het druk met training, en Iaquinta werkt tegenwoordig als makelaar en is daar heel erg druk mee. Dus we leven een beetje langs elkaar wat dat betreft. Maar misschien gaan we het wel weer oppakken, of anders een Podcast lijkt me ook leuk. Ik weet dat hij het heel erg leuk vond om te doen, en ik zelf sowieso ook. Ik hou ervan om gevechten te analyseren.


(Aljamain Sterling, Gian Villante, Ray Longo & Al Iaquinta)

Gaan we Al Iaquinta nog terug zien in de Octagon, of is het echt klaar?
– Als de UFC hem een goed offer doet wel. Hij wil graag vechten, dat weet ik gewoon. Maar niet voor het bedrag wat de UFC hem op dit moment wil geven. Hij verdient op dit moment minder dan mij in de UFC. Hij heeft tweemaal zoveel gevechten als ik heb voor de organisatie. Hij heeft een grote fanbase, en als je geen fan van hem bent heb je op zijn minst wel eens van hem gehoord. 4-Fight winstreak waarvan hij drie tegenstanders finishte. Had een absolute ‘’war’’ met Jorge Masvidal in een gevecht waarin hij doorzettingsvermogen toonde. En niemand is zijn epische interview na afloop van dat gevecht vergeten. Het zou erg zijn als een talent als Iaquinta verloren gaat. Iedereen weet dat als hij vecht je spektakel kan verwachten.

Heel erg bedankt voor je tijd. Ik wens je uiteraard veel succes in je gevecht tegen Raphael Assuncao.
– Geen probleem. Bedankt ik heb er zin in om wat frustratie van me af te slaan. Dit gaat een goed gevecht worden.

Wil je nog wat zeggen tegen je fans?
– Bekijk mijn gevecht tegen Raphael Assuncao. Ik ga proberen druk te zetten en weer een finish uit het vuur te slepen tegen een Top 10 vechter om vervolgens weer in de overwinningsflow te komen. En ik hoop zo verder te klimmen om mijn legacy te bepalen. En het ultieme doel te bereiken en dat is een titelgevecht in 2017. Dus zorg ervoor dat je mijn gevecht ziet tijdens UFC Denver.

Volg Aljamain Sterling via Social Media :
Facebook : Aljamain ”Funk Master” Sterling
Twitter : @FunkMaster_UFC
Instagram : @funkmaster_ufc
Snapchat : funk-master31
YouTube : FunkMasterMMA

Wij van MMA DNA bedanken Aljamain Sterling voor zijn tijd en wensen hem succes volgende week zaterdag tijdens UFC on FOX 23 in Denver, Colorado tegen Raphael Assuncao.

Comments are closed.

Translate »