breaking news

EXCLUSIEF: Grigorii Popov treft Davey Grant tijdens UFC Moskou

September 3rd, 2019 | by Marcel Dorff
EXCLUSIEF: Grigorii Popov treft Davey Grant tijdens UFC Moskou
UFC
0

De allereerste vechter van Jakoetse afkomst keert terug in de Octagon. Grigorii Popov zal op 9 November 2019 zijn opwachting maken tijdens UFC Fight Night 163 in Moskou, Rusland. In de Bantamweight divisie is de Engelsman Davey Grant de tegenstander. Bronnen bevestigen dit aan MMA DNA. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de CSKA Arena op de Preliminary Card.

Grigorii Popov (MMA 13-3/UFC 0-1) is een Jakoetse vechter uit de autonome republiek Sacha uit Rusland. Popov maakte zijn MMA debuut in 2012 op 28-jarige leeftijd bij de MFP organisatie in Khabarovsk, Rusland. Daar wist Popov zich op te werken tot een van de beste vechters binnen de organisatie. Zo versloeg hij onder andere Amir Abdullaev, Abdulmutalip Gayirbegov en Vando de Almeida. Eveneens won hij ook de titel bij de MFP organisatie. Popov vocht vervolgens voor het Chinese WLF Wars daar wist hij tweemaal te winnen. Ook won hij tussendoor nogmaals bij de MFP organisatie met een Gogoplata Submission tegen Deyu Wang. Popov maakte zijn UFC debuut in Juni 2019 tegen UFC veteraan Eddie Wineland. Popov was niet opgewassen tegen de Amerikaan en verloor via KO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Davey Grant (MMA 8-4/UFC 1-3) maakte zijn Pro-MMA debuut in 2008. Nadat Grant voor regionale Engelse promoties een record had opgebouwd van 9-1 en een 100% finishratio deed hij in 2013 mee aan het 18de seizoen van The Ultimate Fighter. Grant versloeg Danny Martinez en Louis Fisette beiden via Submission. Dit leverde hem een halve finale plek op tegen Anthony Gutierrez. Omdat Gutierrez zijn streefgewicht niet haalde mocht Grant zonder de halve finale te vechten rechtstreeks door naar de finale. In de finale was echter Chris Holdsworth via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te sterk. Grant zou vervolgens ruim 25 maanden niet vechten in verband met aanhoudend blessureleed. Grant keerde hierdoor pas in Februari 2016 weer terug in de Octagon. Tijdens UFC Londen werd gewonnen via Unanimous Decision tegen Marlon Vera. Grant kon hier echter geen goed vervolg aan geven. In Oktober 2016 was in Manchester de Pool Damian Stasiak de tegenstander. Grant was de bovenliggende partij, maar kwam aan het einde van de derde ronde vast te zitten in een Armbar Submission en moest hierdoor aftikken. Mede door blessures vocht Grant sindsdien niet een lange tijd niet. De Engelsman maakte zijn comeback in Juli 2018 tijdens UFC Hamburg tegen Manny Bermudez. Bermudez had echter weinig problemen met de Engelsman en wist hem binnen een minuut via Triangle Choke Submission te finishen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »