breaking news

EXCLUSIEF: Gevecht in de maak tussen Mark De La Rosa en Raulian Paiva voor UFC Rio Rancho

December 11th, 2019 | by Marcel Dorff
EXCLUSIEF: Gevecht in de maak tussen Mark De La Rosa en Raulian Paiva voor UFC Rio Rancho
UFC
0

De UFC is druk bezig de UFC Fight Night 167 card in Rio Rancho, New Mexico te vullen. Via betrouwbare bronnen hebben we vernomen de Mark De La Rosa gematcht gaat worden met de Braziliaan Raulian Paiva in de Flyweight divisie. De UFC heeft de contracten inmiddels naar beide vechters gestuurd en een officiële bekendmaking lijkt dan ook een kwestie van tijd. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Santa Ana Star Center op 15 februari 2020.

Mark De La Rosa (MMA 11-3/UFC 2-3) is een MMA vechter die wordt gezien als een van de grootste talenten. De La Rosa liet weten eind 2017 dat zijn contract bij de Combate Americas organisatie was afgerond en dat hij graag bij de UFC wilde tekenen. Mede doordat ook zijn vrouw Montana Stewart-De La Rosa nu voor de UFC vecht vielen alle puzzelstukjes op de juiste plaats. In 2014 debuteerde De La Rosa als 20-Jarige vechter in het Pro-MMA. De La Rosa bleef ongeslagen in zijn MMA carrière voordat hij bij de UFC tekende en kan zowel staand als op de grond sterk vechten. De La Rosa heeft onder meer een overwinning staan tegen voormalig UFC vechter Joseph Sandoval en werd gezien als een van de grootste talenten van de Combate Americas organisatie. De La Rosa maakte tijdens UFC 219 in December 2017 op short notice zijn debuut tegen Timothy Elliott. Elliott bleek te sterk en bracht via Anaconda Choke Submission in de tweede ronde De La Rosa zijn eerste verlies toe in zijn Pro-MMA carrière. De La Rosa kwam in Juli 2018 echter sterk terug. Tijdens UFC Boise werd gewonnen van Elias Garcia via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. De La Rosa zou vervolgens vechten tegen Jordan Espinosa, echter raakte Espinosa geblesseerd en werd gevochten tijdens UFC Denver tegen Joby Sanchez. In een zeer gelijkwaardige partij won De La Rosa via Split Decision. De La Rosa kon in Maart 2019 die overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Philadelphia werd via Unanimous Decision verloren van Alex Perez. De La Rosa ging vervolgens weer terug naar de Flyweight divisie. Tijdens UFC Shenzhen werd echter wel verloren via Unanimous Decision van Kai Kara-France.

Embed from Getty Images

Raulian Paiva (MMA 18-3/UFC 0-2) wordt al jaren gezien als een van de grootste talenten in Brazilië. Paiva startte zijn carrière in 2013. Paiva wist in het Braziliaanse MMA circuit sterke partijen neer te zetten met als hoogtepunt de NEC titel in de zomer van 2016. Destijds werd via Unanimous Decision gewonnen van Chrysangelo de Moraes. Paiva pakte in November 2017 een Submission overwinning in de eerste ronde tegen UFC veteraan Iliarde Santos. Hierdoor werd hij uitgenodigd om in Augustus 2018 mee te doen aan de Braziliaanse Contender Series. Paiva won zijn partij via Split Decision tegen Allan Nascimento. Dana White was onder de indruk en gaf de Braziliaan een contract. Echter was het nog maar de vraag of Paiva zijn UFC debuut zou gaan maken. De Braziliaan probeerde in een nachtclub met zijn vriendin weg te komen nadat ze bedreigd werden. Doordat een vriend van Paiva ertussen kwam wist hij en zijn vriendin er op de motor vandoor te gaan. Echter werden ze opzettelijk aangereden. Paiva hield slechts kleine verwondingen over aan het ongeval, helaas was zijn vriendin er slechter aan toe. Na een coma van zes dagen overleed Paiva’s vriendin. Paiva wilde stoppen met MMA, maar om zijn vriendin’s wens te eren (zijn droom waarmaken) bleef hij actief en maakte hij in Februari 2019 zijn debuut in de UFC tegen Kai Kara-France. Paiva vocht sterk maar verloor via een controversiële Split Decision. Vervolgens maakte Paiva in Augustus 2019 zijn opwachting tijdens UFC Montevideo tegen landgenoot Rogerio Bontorin. Paiva vocht wederom sterk, maar Bontorin wist een gigantische scheur open te halen boven het oog van Paiva. De dokter stopte het gevecht waarna Paiva verloor via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »