breaking news

EXCLUSIEF : Costello van Steenis vs. Chris Honeycutt tijdens Bellator 210 in Oklahoma

October 30th, 2018 | by Marcel Dorff
EXCLUSIEF : Costello van Steenis vs. Chris Honeycutt tijdens Bellator 210 in Oklahoma
Bellator MMA
0

Costello van Steenis is dit jaar nog te bewonderen in de Bellator Cage. Van Steenis treft op 30 November 2018 in Thackerville, Oklahoma de Amerikaan Chris Honeycutt. Beide vechters treffen elkaar in het WinStar World Casino and Resort in de Middleweight divisie. Het is niet bekend of de partij deel uit zal maken van de Main Card, maar dit ligt wel degelijk voor de hand. Van Steenis is de tweede Nederlander op dit evenement. Eerder werd al bekend dat Melvin Manhoef in het Main Event vecht tegen Chidi Njokuani.

Costello van Steenis (MMA 10-1/Bellator 2-0) vecht sinds 2014 mee in het professionele circuit. Van Steenis heeft onder anderen gevochten voor SHC, Staredown en werkte zijn meeste partijen af voor PFN. Van Steenis tekende afgelopen juli zijn contract voor Bellator nadat hij een indrukwekkend record van 8 overwinningen en 1 verliespartij had opgebouwd. Van Steenis is zeer begaafd op de grond en heeft dan ook 5 van zijn 8 overwinningen via Submission weten te eindigen. Van Steenis kwam Bellator binnen tijdens Bellator 185 tegen Steve Skrzat. Van Steenis had slechts 2:52 minuten nodig om zijn klus te klaren. Skrzat tikte af na stoten. En ook in zijn tweede gevecht voor de organisatie in Mei van dit jaar won van Steenis betrekkelijk eenvoudig. Kevin Fryer werd in de eerste ronde gefinisht via TKO. Van Steenis krijgt nu een behoorlijke stap omhoog in competitie.

Chris Honeycutt (MMA 11-2-0-1/Bellator 7-2-0-1) is een groot talent in de Bellator MMA Welterweight & Middleweight divisie. De man uit Brook Park, Ohio kwam in 2014 als UPC Unlimited Kampioen met een 4-0 record de organisatie binnen. Honeycutt verloeg Clayton MacFarlane en Aaron Wilkinson in zijn huidige woonplaats Fresno, Californië via TKO. Vervolgens volgde een No-Contest tegen MMA veteraan Paul Bradley, waarna meteen de rematch gepland werd een paar maanden later. Bradley versloeg Honeycutt via TKO na 40 seconden in de eerste ronde en nog steeds de enige man die Honeycutt in Pro-MMA wist te verslaan. Na in April 2016 gewonnen te hebben via Unanimous Decision tegen Matt Secor keerde Honeycutt terug naar Middleweight (het gewicht waar hij zijn eerste 4 MMA partijen op vocht). Een succesvolle keuze tot dusver aangezien in Juni 2016 Mikkel Parlo via Unanimous Decision werd verslagen. Vervolgens vocht Honeycutt in December 2016 tegen Ben Reiter. Ook dit gevecht werd via Unanimous Decision over de streep getrokken. Na vervolgens ook de van de UFC afkomstige Kevin Casey via TKO te hebben gefinisht werd Honeycutt gematcht tegen Rafael Lovato Jr. De BJJ expert won van Honeycutt via Unanimous Decision. Een kleine setback voor Honeycutt dit in Juli van dit jaar weer de weg omhoog vond door de Braziliaan Leo Leite te verslaan.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »