breaking news

Evan Dunham vs. Herbert Burns toegevoegd aan UFC 250 volgende week

May 29th, 2020 | by Marcel Dorff
Evan Dunham vs. Herbert Burns toegevoegd aan UFC 250 volgende week
UFC
0

De UFC heeft een week voor het UFC 250 evenement in Las Vegas, Nevada nog een gevecht toegevoegd aan het evenement. Evan Dunham keert terug in de Octagon en neemt het op tegen Herbert Burns (de jongere broer van Gilbert) in een Catchweight partij van 150lbs. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX op de Preliminary Card. MMA Fighting wist de partij bekend te maken.

Evan Dunham (MMA 18-8-1/UFC 11-8-1) is zo’n typische vechter die vaak onderschat wordt, maar door de hardcore MMA fan enorm wordt gewaardeerd. Dunham kwam als ongeslagen vechter in 2009 de UFC binnen. Tijdens zijn UFC debuut rekende hij via KO af met Per Eklund. Na vervolgens overwinningen tegen Marcus Aurelio en TUF 8 winnaar Efrain Escudero werd Dunham gematcht met voormalig Lightweight Kampioen Sean Sherk. In een Fight of the Night en potentiële Fight of the Year contender verloor Dunham via een zeer controversiële Split Decision en daarmee ook zijn ongeslagen record. Na vervolgens opnieuw te verliezen, ditmaal van Melvin Guillard wist Dunham zich met twee overwinningen tegen onder meer Nik Lentz weer een weg naar boven te werken. Echter had Dunham een mindere periode tussen 2012 en 2015. Zo verloor hij viermaal in vijf optredens. De enige overwinning kwam via een Split Decision tegen de Braziliaanse MMA veteraan Gleison Tibau. Verliespartijen werden geleden tegen Rafael Dos Anjos, Donald Cerrone, TJ Grant en Edson Barboza. Dunham leek hierdoor in de gevarenzone te komen. Niks bleek minder waar. De taaie Evan Dunham vocht zich terug in de Top 15, onder meer Ross Pearson en Joe Lauzon werden via Unanimous Decision verslagen. Tijdens Dunham’s partij in September 2016 versloeg hij Rick Glenn in een Fight of the Night performance. Dunham zou het vervolgens opnemen tegen Abel Trujillo begin 2017, maar Dunham raakte geblesseerd en zou niet vechten. Dunham keerde vervolgens terug tijdens UFC 216 in Oktober 2017 tegen Beneil Dariush. Na een zeer moeilijk eerste ronde, wist Dunham te herstellen in de twee daaropvolgende rondes, en wist via een Majority Draw een verlies te voorkomen. Echter ging het tijdens UFC 223 in April 2018 compleet mis voor de Amerikaan. Dunham verloor vroeg in de eerste ronde via TKO van de Canadees Olivier Aubin-Mercier. Dunham kondigde vervolgens aan dat hij zou vechten tegen Francisco Trinaldo in Brazilië en dat dit zijn laatste gevecht van zijn carrière zou zijn. Helaas ging Dunham in de tweede ronde KO. Echter maakte Dunham vervolgens bekend dat hij terug zou keren in de Octagon. Dunham zou zijn rentree maken tijdens UFC Lincoln in April 2020 tegen Michael Johnson, maar moest in verband met een blessure afzeggen.

Embed from Getty Images

Herbert Burns (MMA 10-2/UFC 1-0) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2012 actief is in het Pro-MMA. Herbert is de jongere broer van Gilbert Burns die eveneens in de UFC vecht. Burns won zijn eerste Pro gevecht en zou in 2013 direct tekenen bij ONE Championship. Daar imponeerde hij met vijf achtereenvolgende overwinningen tegen onder meer Edward Kelly, Honorio Banario en Timofey Nastyukhin. Burns verloor vervolgens echter tweemaal en verliet de organisatie. In 2018 tekende de Braziliaan bij de Titan FC organisatie. Daar wist hij tweemaal te winnen. Onder meer van voormalig Kampioen Luis Gomez. Tijdens die overwinning zat Dana White cageside voor het programma “Dana White: Lookin’ for a Fight”. Burns kreeg door zijn overwinning de kans om te vechten tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. De Braziliaan versloeg Darrick Minner in de eerste ronde via een Triangle Armbar Submission en verdiende daarmee een UFC contract. Burns maakte in Januari 2020 zijn UFC debuut tegen M-1 Global kampioen Nate Landwehr. Burns wist via een KO in de eerste ronde een uitstekend debuut neer te zetten in de UFC. De Braziliaan kreeg voor deze prestatie de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »