breaking news

Europese Heavyweightclash tussen Cyril Asker en James Mulheron in Shanghai

October 25th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft bekend gemaakt dat de Fransman Cyril Asker op 25 November 2017 zal terugkeren in de Octagon. In de Heavyweight divisie is de Engelsman James Mulheron zijn tegenstander. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Mercedes-Benz Arena te Shanghai, China. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card van UFC Fight Night 122.

Cyril Asker (MMA 8-2/UFC 1-1) is een van de twee Franse Heavyweight vechters in de UFC. Asker maakte in 2016 in Zagreb zijn debuut voor de UFC. Het was een debuut om zeer snel te vergeten. Asker ging zwaar KO in de eerste ronde tegen Jared Cannonier. Asker kwam echter zeer sterk terug begin dit jaar. Zo werd de Rus Dmitrii Smoliakov in de eerste ronde via KO verslagen. Asker kon echter in Juni van dit jaar die overwinning geen goed vervolg geven. De Fransman ging via TKO in de eerste ronde ten onder tegen Walt Harris en kan een overwinning erg goed gebruiken. Asker was voordat hij de UFC binnen kwam de EFC Worldwide Kampioen. Dit is een Zuid-Afrikaanse organisatie.

James Mulheron (MMA 11-2/UFC 0-1) wordt in Engeland gezien als een van dé grootste talenten van het land. Mulheron vocht op een gevecht na al zijn gevechten voor de Made 4 The Cage organisatie. De Brit maakte in 2012 zijn MMA debuut. Binnen twee jaar en een record van 4-0 werkte Mulheron zich op naar een titelgevecht. Mulheron versloeg veteraan Stav Economou via Unanimous Decision en pakte daarmee de titel. Vervolgens verdedigde Mulheron de titel tweemaal met succes. De derde maal ging het mis. Ruben Wolf versloeg Mulheron in de derde ronde via TKO en bracht daarmee Mulheron zijn eerste Pro-MMA verlies toe. Ook was Mulheron de titel kwijt. Wolf verliet vervolgens de organisatie, waardoor Mulheron voor de vacante titel mocht vechten. De Brit pakte zijn titel terug via TKO in de eerste ronde tegen Tomasz Czerwinski. Na een klein uitstapje naar Bellator en een overwinning op Neil Grove, verdedigde Mulheron nog tweemaal zijn titel in de Made 4 The Cage organisatie. Begin dit jaar wist Mulheron zijn enige Pro-MMA verlies te revancheren. Ruben Wolf werd ditmaal wel verslagen. Mulheron won via Unanimous Decision. Mulheron tekende vervolgens op short notice een contract bij de UFC om het op te nemen tegen de eveneens debuteren Justin Willis. Mulheron kon de takedowns van Willis niet stoppen en verloor een eenzijdige Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »