breaking news

Europese clash tussen Mike Grundy en Makwan Amirkhani tijdens UFC Londen

January 4th, 2020 | by Marcel Dorff
Europese clash tussen Mike Grundy en Makwan Amirkhani tijdens UFC Londen
UFC
0

De Engelsman Mike Grundy keert zoals verwacht op 21 maart 2020 terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 171 in Londen, Engeland is de Fin Makwan Amirkhani de tegenstander. Beide vechters treffen elkaar in de O2 Arena in de Featherweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Main Card. Amirkhani’s sponsor Betsafe maakte de partij bekend.

Mike Grundy (MMA 12-1/UFC 1-0) is een Engelsman die in 2014 zijn Pro-MMA debuut maakte. Grundy traint al jaren bij Team Kaobon en is de vaste trainingspartner van Darren Till. Grundy (die al een bekende naam had opgebouwd in het worstelen) startte zijn MMA carrière bij de bekende Britse bond BAMMA. Daar wist hij in zes partijen vijfmaal de overwinning te pakken. Grundy zou vervolgens vechten voor de Ice FC organisatie, om vervolgens in 2017 op te duiken in Japan bij Shooto. Daar versloeg hij Yutaka Saito via Unanimous Decision. Dit leverde hem een gevecht op bij het inmiddels gefuseerde ACB. Grundy pakte daar ook een overwinning door de Australiër Michael Tobin zijn eerste Pro-MMA verlies toe te brengen. In November 2017 pakte Grundy zijn meest prestigieuze overwinning. Tijdens een Aspera FC evenement won hij de titel door voormalig UFC vechter Fernando Bruno via Unanimous Decision te verslaan. Grundy kreeg vervolgens de kans om tijdens UFC Londen in Maart 2019 zijn debuut te maken voor de organisatie tegen Nad Narimani. Grundy brak de winstreak van vijf gevechten van Narimani en versloeg hem via TKO in de tweede ronde. Vervolgens zou Grundy tijdens UFC Shenzhen in Augustus 2019 vechten tegen de ongeslagen Movsar Evloev. Echter moest Grundy in verband met privé omstandigheden afzeggen.

Embed from Getty Images

Makwan Amirkhani (MMA 15-4/UFC 5-2) is sinds zijn UFC debuut in 2015 een van de meest kleurrijke persoonlijkheden binnen de UFC Featherweight divisie. De Fin van Koerdische afkomst debuteerde in Stockholm tegen Andy Ogle. Amirkhani wist via Flying Knee en stoten het gevecht binnen 8(!!!) seconden te eindigen via TKO. Amirkhani juist bekend om zijn sterke groundgame en totaal niet om zijn standup game sleepte meteen de Performance of the Night bonus in de wacht. Een paar maanden later vocht Amirkhani in Berlijn tegen de Mexicaan Masio Fullen. Opnieuw had Amirkhani weinig problemen met zijn tegenstander. Amirkhani won het gevecht na iets meer dan anderhalve minuut via Rear Naked Choke Submission. Hierna daagde hij Mike Wilkinson uit. Wilkinson had eerder Amirkhani’s trainingspartner Niklas Bäckström via KO verslagen. Amirkhani kreeg zijn gewilde gevecht in Februari 2016 in Engeland. In een competitief gevecht was het uiteindelijk Amirkhani die via Unanimous Decision de overwinning pakte. Echter verloor Amirkhani zijn daarop volgende gevecht een jaar later in Londen. De Engelsman Arnold Allen was via Split Decision te sterk. Amirkhani keerde pas terug vervolgens tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 tegen Jason Knight. Na tweemaal knockdown te zijn gegaan in de eerste ronde wist Amirkhani via Split Decision alsnog de overwinning te pakken. Mr.Finland keerde vervolgens pas ruim een jaar later terug. Tijdens UFC Stockholm werd gewonnen van Chris Fishgold via Anaconda Choke Submission. Dit leverde Amirkhani de Performance of the Night bonus op. Amirkhani zou vervolgens dan eindelijk zijn lang verwachte debuut maken in de Verenigde Staten. Tijdens UFC 244 in New York nam Amirkhani het op tegen de New Yorker Shane Burgos in New York. Na een uitstekende eerste ronde ging het echter mis voor Amirkhani. Hij verloor in de derde ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »