breaking news

Europese clash tussen Arnold Allen & Makwan Amirkhani in Londen

January 24th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Arnold Allen het zal opnemen tijdens UFC Fight Night 107 in Londen, Engeland tegen de Fin Makwan Amirkhani. Het Featherweightgevecht zal plaatsvinden op 18 Maart 2017 in de O2 Arena. Beide mannen zijn nog ongeslagen in de UFC.

Arnold Allen (MMA 11-1/UFC 2-0) kwam vorig jaar Juni op short notice de UFC binnen. Daar verraste hij tegenstander Alan Ömer door hem in de derde ronde te finishen via een Ninja Choke Submission (soort van omgekeerde Guillotine). Afgelopen Februari vocht Allen in Londen tegen de Amerikaanse veteraan Yaotzin Meza. Allen domineerde het gevecht en nam een Unanimous Decision mee naar huis. Afgelopen Oktober stond Allen gepland om het op te nemen tegen Mirsad Bektic tijdens UFC 204 in Manchester. Helaas voor Allen raakte hij tijdens training geblesseerd, en moest hij de partij afzeggen.

Makwan Amirkhani (MMA 13-2/UFC 3-0) is sinds zijn UFC debuut in 2015 een van de meest kleurrijke persoonlijkheden binnen de UFC Featherweight divisie. De Fin van Koerdische afkomst debuteerde in Stockholm tegen Andy Ogle. Amirkhani wist via Flying Knee en stoten het gevecht binnen 8(!!!) seconden te eindigen via TKO. Amirkhani juist bekend om zijn sterke groundgame en totaal niet om zijn standup game sleepte meteen de Performance of the Night bonus in de wacht. Een paar maanden later vocht Amirkhani in Berlijn tegen de Mexicaan Masio Fullen. Opnieuw had Amirkhani weinig problemen met zijn tegenstander. Amirkhani won het gevecht na iets meer dan anderhalve minuut via Rear Naked Choke Submission. Hierna daagde hij Mike Wilkinson uit. Wilkinson had eerder Amirkhani’s trainingspartner Niklas Bäckström via KO verslagen. Amirkhani kreeg zijn gewilde gevecht in Februari van vorig jaar in Engeland. In een competitief gevecht was het uiteindelijk Amirkhani die via Unanimous Decision de overwinning pakte.

pixlr_20161221162629852

Leave a Reply

Translate »