breaking news

Europees onderonsje tussen Danny Roberts en Oliver Enkamp tijdens UFC Londen

January 24th, 2018 | by Marcel Dorff

De UFC heeft bekend gemaakt dat de Engelsman Danny Roberts op 17 Maart 2018 zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 127 in Londen, Engeland. In eigen land zal de Zweed Oliver Enkamp in de Welterweight divisie zijn tegenstander zijn. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van ”The O2”. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card die avond.

Danny Roberts (MMA 14-3/UFC 3-2) is een Welterweight uit Liverpool die in 2015 door de UFC werd binnengehaald. Roberts had een record van 6-0 in Cage Warriors FC (een van de grootste organisaties in het Verenigd Koninkrijk). Roberts maakte zijn UFC debuut tegen American Top Team veteraan Nathan Coy in December 2015. Met een Triangle Choke Submission in de eerste ronde wist hij Coy bewusteloos te krijgen, waardoor hij zijn eerste winst binnen had. Inmiddels traint Roberts bij Hard Knocks 365 (onder leiding van de Nederlandse trainer Henri Hooft), en wist hij in April 2016 zijn tweede overwinning bij te schrijven op zijn UFC record. Dominique Steele werd via Unanimous Decision verslagen. Roberts leek in Manchester in Oktober 2016 zijn derde overwinning in de UFC te pakken tegen Mike Perry. Echter ging het in de laatste seconden van het gevecht volledig mis voor Roberts en verloor hij via KO. Roberts keerde vervolgens in Juli 2017 tijdens UFC Glasgow terug in de Octagon. Via KO in de tweede ronde versloeg hij Bobby Nash en pakte hij zijn derde overwinning in de Octagon. Roberts zou het vervolgens opnemen tegen Sheldon Westcott tijdens UFC Winnipeg in December 2017. Echter raakte de Canadees geblesseerd waarna Roberts werd gematcht tegen Nordine Taleb. Taleb gaf Roberts geen kans en finishte het gevecht vroeg in de eerste ronde via een goed geplaatst headkick en opvolgende stoten.

Oliver Enkamp (MMA 7-1/UFC 0-1) vecht sinds Mei 2017 voor de UFC. De Zweed was in zeven Pro-MMA partijen voordat hij bij de UFC tekende foutloos. Enkamp traint vanuit de Pancrase Gym Sweden in Stockholm. De Zweed maakte vooral furore in Zweedse MMA bonden als IRFA en Superior Challenge. In September 2016 vocht Enkamp tijdens het Main Event van IRFA 10 tegen de Nederlander Arne Boekee. Enkamp won dit gevecht via Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens maakte Enkamp de overstrap naar de Superior Challenge organisatie. Daar wist hij zijn beide partijen te winnen. Zijn laatste partij voordat hij naar de UFC kwam begin April 2017 werd gewonnen van de Deen Frodi Vitalis Hansen via TKO in de eerste ronde. Dit was Enkamp’s eerste en enige (T)KO overwinning tot noch toe. Enkamp werd door de UFC een aantal dagen voor UFC Stockholm gecontracteerd als vervanger van Emil Meek tegen Nordine Taleb. Enkamp kwam uiteindelijk in eigen land te kort tegen de meer geroutineerde Taleb die uiteindelijk via Unanimous Decision won.

Comments are closed.

Translate »