breaking news

Eryk Anders pakt short notice partij tegen Antonio Arroyo op 14 november in Las Vegas

October 24th, 2020 | by Redactie
Eryk Anders pakt short notice partij tegen Antonio Arroyo op 14 november in Las Vegas
UFC
0

Eryk Anders heeft een short notice partij aangenomen. De Amerikaan zal op 14 november aanstaande de geblesseerd geraakte Andreas Michailidis vervangen tegen Antonio Arroyo. De partij zal plaatsvinden in de Middleweight divisie. Het gevecht zal worden gehouden in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. MMA Junkie wist de verandering te melden.

Eryk Anders (MMA 13-5/UFC 5-5) is een vechter die in Juli 2017 van de LFA organisatie afkwam. Anders pakte daar een maand eerder de allereerste titel in de Middleweight divisie door Brendan Allen via Unanimous Decision te verslaan. Anders verving op ”8 days notice” de Italiaan Alessio Di Chirico tegen de Braziliaanse MMA veteraan Rafael Natal. In een van de meest indrukwekkende debuutgevechten in 2017 wist Anders zijn tegenstander in de eerste ronde KO te slaan en op zeer indrukwekkende manier dus zijn allereerste overwinning in de Octagon te pakken. In December 2017 zou Anders aantreden tegen John Phillips, echter ging deze partij niet door omdat Phillips zich blesseerde. Hierdoor werd LFA Middleweight Kampioen Markus Perez door de UFC gecontracteerd. Anders (de eerste LFA Middleweight Kampioen) nam het tijdens UFC Fresno op tegen Markus Perez (de tweede LFA Middleweight Kampioen). Anders was duidelijk de betere van de twee en won via Unanimous Decision. Anders vroeg na zijn gevecht om een match-up tegen Lyoto Machida. Dit gevecht zou gerealiseerd worden tijdens het Main Event van UFC Belem in Februari 2018. Anders zou het gevecht via een controversiële Split Decision verliezen en hierdoor zijn ongeslagen status eveneens verliezen. Anders maakte vervolgens zijn opwachting tegen Tim Williams tijdens UFC Lincoln. Anders wist in een gelijkwaardige partij uiteindelijk in de derde ronde via Headkick KO te winnen. “Ya Boi” kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Anders pakte vervolgens een short notice gevecht aan tegen Thiago Santos in São Paulo. Anders verloor via TKO aan het einde van de derde ronde. Het gevecht leverden beide mannen de Fight of the Night bonus op. Anders pakte vervolgens een short notice gevecht aan tijdens UFC 231 in Toronto tegen Elias Theodorou. In een zeer gelijkwaardig gevecht waar Anders weliswaar duidelijk de tweede ronde naar zich toe trok, verloor de Amerikaan uiteindelijk via Split Decision. Anders keerde terug naar de Light-Heavyweight divisie waar hij het in April 2019 opnam tegen Khalil Rountree Jr. tijdens UFC 236 in Atlanta. Anders had het heel zwaar en werd meerdere malen knockdown geslagen. Uiteindelijk werd verloren via Unanimous Decision. “Ya Boi” wist echter in Juni 2019 tijdens UFC Minneapolis zijn losing streak van drie gevechten te doorbreken. Via een harde KO werd de Braziliaan Vinicius Moreira in de eerste ronde verslagen. Anders wist hier in Oktober 2019 een nieuwe overwinning aan toe te voegen. Tijdens UFC Tampa werd via een controversiële Split Decision gewonnen van Gerald Meerschaert. Anders zou het vervolgens opnemen tegen Krzysztof Jotko tijdens UFC Portland in April 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij werd echter een maand later opnieuw ingepland. Anders verloor de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Antonio Arroyo (MMA 9-3/UFC 0-1) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn carrière begon in 2014. Arroyo wist in het regionale Braziliaanse circuit vier van zijn eerste vijf partijen te winnen. Arroyo tekende vervolgens een contract voor een gevecht bij LFA. Arroyo verloren van de ongeslagen Herdem Alacabek via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Arroyo wist vervolgens een stijgende lijn te pakken en drie partijen achtereenvolgens te winnen. Dit leverde hem de kans op om een UFC contract te winnen tijdens het eerste seizoen van de Braziliaanse Contender Series. Arroyo won van Diego Henrique via Unanimous Decision echter kreeg hij geen contract. Echter was de UFC wel onder de indruk van de Braziliaan. Hierdoor kreeg hij de kans om tijdens het derde seizoen van de Amerikaanse Dana White’s Contender Series alsnog een contract in de wacht te slepen. Dit gebeurde ook. Arroyo won van Stephen Regman via Arm Triangle Choke Submission en verdiende een contract bij de UFC. Arroyo zou vervolgens zijn UFC debuut gaan maken in November 2019 tegen Kevin Holland tijdens UFC São Paulo. Echter werd Holland ten faveure van een ander gevecht van zijn partij tegen Arroyo gehaald. Hierdoor werd Alessio Di Chirico de nieuwe tegenstander. Helaas zou ook Di Chirico “fightday” niet halen en kreeg Arroyo in Andre Muniz voor de derde keer een nieuwe opponent. Muniz haalde “fightday” wél en bleek via Unanimous Decision te sterk voor Arroyo. Vervolgens zou Arroyo vechten in Februari 2020 tegen Trevin Giles. Echter werd de Braziliaan om medische redenen van de partij gehaald. Arroyo werd in November 2020 gekoppeld aan Andreas Michailidis. Echter raakte de Griek geblesseerd en werd vervangen door Eryk Anders.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »