breaking news

Erin Blanchfield vervangt Montana De La Rosa tegen Maycee Barber tijdens UFC 269

October 13th, 2021 | by Marcel Dorff
Erin Blanchfield vervangt Montana De La Rosa tegen Maycee Barber tijdens UFC 269
UFC
0

Erin Blanchfield krijgt in haar tweede UFC partij de kans om zichzelf de rankings in te vechten. Op 11 december aanstaande vervangt ze de geblesseerd geraakte Montana De La Rosa en treft ze Maycee Barber in de Flyweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden in de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada. MMA Junkie maakte melding van de verandering.

Maycee Barber (MMA 9-2/UFC 4-2) is een van de jongste MMA vechters in de UFC. Barber staat te boek als groot talent en maakte in 2017 haar Pro-MMA debuut. Barber vocht haar gevechten bij de LFA organisatie waar ze imponeerde met overwinningen tegen Itzel Esquivel, Mallory Martin, Kaila Thompson en Audrey Perkins. Die vier overwinningen werden in minder dan één jaar tijd behaald. De UFC had interesse en nodigde Barber uit voor het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. In de vijfde week vocht Barber het Main Event tegen Jaime Colleen. Via TKO in de derde ronde pakte Barber de overwinning. De UFC beloonde haar met een contract. Barber stond gepland voor UFC Denver tegen Maia Stevenson, maar trof in verband met een blessure van Stevenson echter Hannah Cifers. Barber won het gevecht via TKO in de tweede ronde en mocht dus spreken van een zeer geslaagd debuut. Barber ging vervolgens een gewichtsklasse omhoog en nam het op tegen JJ Aldrich. Na een slechte eerste ronde wist Barber in de tweede ronde het tij te keren en te winnen via TKO. Barber werd vervolgens ingeroosterd tegen Gillian Robertson in Oktober 2019 tijdens UFC Boston. Barber won het gevecht op imponerende wijze via TKO in de eerste ronde. Vervolgens zou Barber het drie maanden later opnemen tegen MMA veterane Roxanne Modafferi. Modafferi was te sterk voor Barber waardoor ze via Unanimous Decision tegen het eerste verlies in haar Pro-MMA carrière opliep. Barber keerde ruim een jaar later terug in de Octagon tegen Alexa Grasso. Ook ditmaal kon Barber niet overtuigen en verloor ze via Unanimous Decision. Barber wist uiteindelijk in Juli 2021 wel te winnen. Via een zéér controversiële Split Decision werd Miranda Maverick verslagen. Barber werd vervolgens gematcht tegen Montana De La Rosa. Echter raakte De La Rosa geblesseerd en werd Erin Blanchfield de nieuwe tegenstandster.

Embed from Getty Images

Erin Blanchfield (MMA 7-1/UFC 1-0) maakte na een korte amateur carrière in 2018 de overstap naar de professionals. Na het winnen van haar eerste partij werd ze al gecontracteerd door Invicta FC. Blanchfield versloeg Brittney Cloudy en Kay Hansen en zou vervolgens vechten tegen Tracy Cortez. Blanchfield verloor de partij via een zéér controversiële Split Decision. Na vervolgens een sterke partij gedraaid te hebben bij de CFFC organisatie keerde Blanchfield terug bij Invicta FC. Blanchfield versloeg Victoria Leonardo en Brogan Walker-Sanchez. Vervolgens zou ze voor de Invicta FC titel vechten tegen Pearl Gonzalez. Echter werd de partij uitgesteld nadat Gonzalez positief testte voor COVID-19. De partij zou nooit plaatsvinden aangezien Blanchfield in April 2021 een short notice partij in de UFC aanpakte tegen Norma Dumont. Dumont woog echter veel te zwaar tijdens de weging waarna de commissie de partij cancelde. Blanchfield maakte vervolgens wel haar UFC debuut in September 2021 tegen Sarah Alpar. Blanchfield domineerde de partij en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »