breaking news

Erik Koch treft UFC debutant Dwight Grant tijdens UFC Milwaukee

August 27th, 2018 | by Marcel Dorff
Erik Koch treft UFC debutant Dwight Grant tijdens UFC Milwaukee
UFC
0

Roufusport vechter Erik Koch keert op 15 December 2018 terug in de Octagon. Tijdens UFC on FOX 31 in Milwaukee, Wisconsin neemt hij het op voor eigen publiek tegen UFC debutant Dwight Grant. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van het Fiserv Forum in de Welterweight divisie. Dit maakte de UFC via het Journal Sentinel bekend. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Erik Koch (MMA 15-6/UFC 3-5) kwam in 2011 via de WEC de UFC binnen. Na overwinningen tegen Raphael Assuncao en Jonathan Brookins stond Koch gepland om het op te nemen tegen José Aldo. Koch raakte echter geblesseerd, waarna we anderhalf jaar niets meer van hem vernamen. Bij zijn comeback verloor hij van Ricardo Lamas, waarna Dustin Poirier ook te sterk was. Koch won vervolgens van Rafaello Oliveira, maar verloor daarop volgend weer van Daron Cruickshank. Koch was hierna maar liefst twee jaar geblesseerd. Koch keerde in Mei 2016 terug in de Octagon. Daar versloeg hij Shane Campbell via Rear Naked Choke Submission. Na een afgelast gevecht wegens opnieuw een blessure tegen Drew Dober zou Koch in 2017 wel vechten tegen Tony Martin. Echter raakte Koch opnieuw geblesseerd en werd vervangen door Alex White. Koch maakte vervolgens in Juni 2017 dan toch echt zijn comeback tegen Clay Guida. Guida was te sterk voor Koch en versloeg de Roufusport vechter via Unanimous Decision. Koch kon vervolgens in Januari 2018 het tij ook niet keren. Tegen Bobby Green werd via Unanimous Decision verloren.

Embed from Getty Images

Dwight Grant (MMA 8-1/UFC 0-0) is een MMA vechter die uitkomt voor American Kickboxing Academy. Grant maakte in 2011 zijn Pro-MMA debuut bij de Reality Fighting organisatie. Van zijn eerste vier partijen wist hij er drie winnend af te sluiten. Vervolgens vocht hij 2.5 jaar niet, in dat tijdsbestek werden zes gevechten gecanceld. Echter kwam Grant sterker terug dan ooit. Na drie overwinningen tekende Grant een contract bij Bellator MMA. Grant won zijn debuut via Unanimous Decision tegen de ongeslagen Don Mohammed. Vervolgens deed Grant mee aan het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Grant versloeg Tyler Hill via KO in de tweede ronde. Dana White liet weten onder de indruk te zijn en gaf Grant een contract.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »