breaking news

Eric Shelton stuit op Jenel Lausa tijdens UFC Sydney

October 2nd, 2017 | by Marcel Dorff

Via Instagram liet de Filipijnse vechter Jenel Lausa weten dat hij op 19 November 2017 terug zal keren in de Octagon. Hij zal het opnemen in de Flyweight divisie tegen Eric Shelton. Het gevecht zal plaatsvinden in de Qudos Bank Arena te Sydney, Australië. Beide mannen treffen elkaar op de Preliminary Card van UFC Fight Night 121.

Jenel Lausa (MMA 7-3/UFC 1-1) maakte in 2016 zijn UFC debuut. De Pacific Xtreme Combat Kampioen nam het op tegen Yao Zhikui. Lausa had vrij weinig problemen met de Chinees en won zijn gevecht in Melbourne via Unanimous Decision. Echter kon Lausa dat goede debuut geen vervolg geven. Tijdens UFC 210 stond de Filipijn tegenover de ongeslagen Tsjetsjeen Magomed Bibulatov. Bibulatov was te sterk voor Lausa en won een vrij eenvoudig Unanimous Decision. Lausa komt uit voor Team Capanay in de Filipijnen en won een jaar geleden de titel in de PXC organisatie. Lausa was iets meer dan drie jaar ongeslagen, maar daar kwam tegen Bibulatov verandering in. Lausa zou in eerste instantie zijn debuut maken tijdens het gecancelde evenement in de Filipijnen tegen Zhikui, maar werd dus een maand later ingepland in Melbourne… met succes dus. Helaas werd voor Lausa in September opnieuw een gevecht gecanceld. Ditmaal was zijn tegenstander Naoki Inoue geblesseerd geraakt.

Eric Shelton (MMA 10-4/UFC 0-2) kwam via TUF 24 de UFC binnen. De Caged Aggression Kampioen deed mee aan The Ultimate Fighter voor Kampioenen. De winnaar van deze Ultimate Fighter mocht het in de Finale opnemen tegen UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson. Shelton werd als #15 van in totaal 16 vechters gerankt door de UFC, en moest het in de eerste ronde opnemen tegen de #2 van de ranking Yoni Sherbatov. Shelton verbaasde vriend en vijand door in de tweede ronde Sherbatov te finishen via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens wist Shelton ook Ronaldo Candido uit te schakelen via Unanimous Decision. In de halve finale ging het echter mis voor Shelton. Via een controversiële Majority Decision verloor Shelton van latere winnaar Tim Elliott. Elliott liet meteen na het gevecht weten dat hij vond dat Shelton had gewonnen. Shelton kreeg vervolgens in Januari 2017 de kans van de UFC om zijn officiële debuut te maken tegen Alexandre Pantoja. In een zeer competitief gevecht zat Shelton met een Split Decision helaas voor hem aan de verkeerde kant van de score. Iets wat hem in Juli opnieuw overkwam. De ongeslagen UFC debutant Jarred Brooks was via Split Decision te sterk waardoor Shelton nog steeds wacht op zijn eerste officiële overwinning in de Octagon.

Comments are closed.

Translate »