breaking news

Eric Shelton neemt het op tegen Jarred Brooks tijdens UFC 214 in Anaheim

May 12th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Eric Shelton op 29 Juli 2017 de degens zal kruisen met UFC debutant Jarred Brooks. Het Flyweightgevecht zal plaatsvinden in het Honda Center te Anaheim, Californië. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card van UFC 214.

Eric Shelton (MMA 10-3/UFC 0-1) kwam via TUF 24 de UFC binnen. De Caged Aggression Kampioen deed mee aan The Ultimate Fighter voor Kampioenen. De winnaar van deze Ultimate Fighter mocht het in de Finale opnemen tegen UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson. Shelton werd als #15 van in totaal 16 vechters gerankt door de UFC, en moest het in de eerste ronde opnemen tegen de #2 van de ranking Yoni Sherbatov. Shelton verbaasde vriend en vijand door in de tweede ronde Sherbatov te finishen via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens wist Shelton ook Ronaldo Candido uit te schakelen via Unanimous Decision. In de halve finale ging het echter mis voor Shelton. Via een controversiële Majority Decision verloor Shelton van latere winnaar Tim Elliott. Elliott liet meteen na het gevecht weten dat hij vond dat Shelton had gewonnen. Shelton kreeg vervolgens in Januari 2017 de kans van de UFC om zijn officiële debuut te maken tegen Alexandre Pantoja. In een zeer competitief gevecht zat Shelton met een Split Decision helaas voor hem aan de verkeerde kant van de score.

Jarred Brooks (MMA 11-0/UFC 0-0) zou op short notice eerder dit jaar zijn UFC debuut maken tegen Ian McCall. Echter viel McCall een dag voor het gevecht geblesseerd uit waardoor het debuut van Brooks uitgesteld moest worden. Brooks is ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière en werd door fans al een tijdje gelinkt aan de UFC. De vechter uit Warsaw, Indiana vocht onder andere bij organisaties als WFCA, WSOF en Pancrase. In zijn meest recente partij in Oktober 2016 versloeg hij de Japanner Jun Nakamura via KO in de tweede ronde. Brooks heeft ook meerdere partijen op Strawweight en Bantamweight gevochten. Van zijn elf partijen besliste hij er twee via (T)KO, vijf via Submission en vier gevechten gingen naar de judges scorecards.

Comments are closed.

Translate »